Olgu see kreemine jõevähisupp, pardifilee või sorbetipallid, täidab Vihula mõisa kokakunst maitsemeeled rahuloluga.
Tellijale
NÄDALA RESTORAN ⟩ Kirgas maitselaeng Vihula mõisast (1)
Mõisaajaloohuviliste rõõmuks tuli mullu enne jõule trükist Olita ja Hans Henrik Kjølby rohkete fotodega illustreeritud teos «Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu», mis viib lugeja põnevale teekonnale Lääne-Virumaale, Lahemaa rahvuspargi veerele maalilisse Vihula mõisa. See on Baltimaade suurim täismahus taastatud 30 hoonest koosnev mõisaansambel.
Kui varem teenis mõis sajandeid tulu maaviljelusest, piiritusetootmisest, metsast ning oma veskitest ja kõrtsidest, siis tänapäeval võõrustatakse külalisi luksuslikus mõisahotellis, restoranis, spaas, muuseumites ja loodusradadel.
Raamat virgutas taas sõpruskonnaga ette võtma retke Vihula mõisa.