NÄDALA RESTORAN Kirgas maitselaeng Vihula mõisast (1)

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Talviselt lumeromantiline Vihula mõis.
Talviselt lumeromantiline Vihula mõis. Foto: Toomas Tuul

Olgu see kreemine jõevähisupp, pardifilee või sorbetipallid, täidab Vihula mõisa kokakunst maitsemeeled rahuloluga.

Mõisaajaloohuviliste rõõmuks tuli mullu enne jõule trükist Olita ja Hans Henrik Kjølby rohkete fotodega illustreeritud teos «Vihula mõis. 800 aastat Eesti ajalugu», mis viib lugeja põnevale teekonnale Lääne-Virumaale, Lahemaa rahvuspargi veerele maalilisse Vihula mõisa. See on Baltimaade suurim täismahus taastatud 30 hoonest koosnev mõisaansambel.

Kui varem teenis mõis sajandeid tulu maaviljelusest, piiritusetootmisest, metsast ning oma veskitest ja kõrtsidest, siis tänapäeval võõrustatakse külalisi luksuslikus mõisahotellis, restoranis, spaas, muuseumites ja loodusradadel.

Raamat virgutas taas sõpruskonnaga ette võtma retke Vihula mõisa.

Alguses nautisime Lahemaa lumekuues metsade ja mererandade talvist vaikust, siis veetsime aega Vihula mõisakompleksi uudistades. Hämaruse saabudes otsustasime panna elamusterohkele päevale punkti õhtusöögiga härrastemaja teise korruse restoranis, mida ka Põhjamaade restoranijuht White Guide 2023 soovitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles