JUBA SEL PÜHAPÄEVAL Tallinna botaanikaaed viib taimesõbrad lähistroopikasse

Kodu.postimees.ee
Copy
Lähistroopika kasvuhoone.
Lähistroopika kasvuhoone. Foto: Annika Lepp

Tänavu teeb Tallinna botaanikaaed algust igakuiste kuraatorituuridega, mille käigus tutvustavad botaanikaaia vanemaednikud oma taimekollektsioone. Sel pühapäeval toimuv kuraatorituur viib taimesõbrad lähistroopikasse.

«Botaanikaaia kollektsioonide kuraatorituurid ei ole pelgalt ekskursioonid, vaid need pakuvad võimalust tutvuda ka kollektsioonide köögipoolega,» sõnas Tallinna botaanikaaia direktor Urve Sinijärv. «Kuraatorituuridel saavad külastajad teadmisi taimedest ja nende kasvatamisest otse valdkonna ekspertidelt.»

4. veebruaril kell 15.00–17.00 ootab troopiliste ja subtroopiliste taimede osakonna vanemaednik Anu Birnbaum kõiki huvilisi jalutuskäigule lähistroopika kasvuhoonesse botaanikaaia Palmimajas.

«Lähistroopiliste piirkondade kliima on pakkunud inimkonnale sobivaid tingimusi põllumajanduse, aianduse ja puhkevõimaluste arendamiseks. Jalutuskäigul arutleme, mida head ja halba on sellised arendused endaga kaasa toonud,» ütles Anu Birnbaum. «Kasvuhoones jalutades kujutame ette, milline oleks lähistroopiline piirkond ilma sedavõrd suure inimmõjuta ja mõtiskleme, kas kuurortlinnade aedade, palmipõldude ja torkvõsade asemel laiuks hoopis igihaljas mets,» kõneles Birnbaum.

Märtsikuu kuraatorituur toimub troopika kasvuhoones, aprillikuu tuur dendraariumis ehk puude ja põõsaste ekspositsioonis, maikuu tuur sibullillede aias, juunikuu oma iiriste kollektsioonis, juulikuu liiliates, augustikuu püsikutes, septembrikuu kõrbe kasvuhoones ning oktoobrikuu kuraatorituur samblaaias.

Kõikidel ekskursioonidel saab osaleda botaanikaaia tavapiletiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles