GALERII Pallase tudengite imelised vaibadisainid jõudsid erikollektsiooni

Kodu.postimees.ee
Copy

Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakond ja disainvaipadele keskendunud ettevõte Tekero on ühendanud jõud, et luua eksklusiivne erikollektsioon. 

Pallase kollektsioon saab Tekero disainivalikus püsiva koha ning täieneb igal aastal uute vaibadisainidega.

OÜ Tekero tegevjuhi Aivi Valliste eestvõttel toimus Pallase tekstiiliosakonna teise kursuse tudengitele vaibadisaini konkurss, mis keskendus avalikus ruumis kasutatavate taftingvaipade kavandamisele. Üliõpilaste disainilahenduste hulgast valis komisjon välja kavandid, mis saavad edaspidi olema Tekero klientidele pakutava Pallase kollektsiooni osa. Lisaks Tekero esindajatele andsid kavanditele tagasisidet ka sisearhitektid, kes omavad pikka kogemust eritellimusvaipade kasutamisest. Pallase vaibakollektsioonis saavad olema esindatud konkursi võidukollektsioon ning valik teiste osalejate vaibadisainidest.

Pallase tekstiiliosakonna juhataja Aet Ollisaare sõnul on Pallase kollektsiooni lisandumine Tekero valikusse märgiline sündmus, mis muudab tekstiiliosakonna tudengite disainiloomingu avalikkusele nähtavaks ja tellijate jaoks reaalselt kasutatavaks.

Selleaastase kavandikonkursi võitjaks valiti Pallase tekstiiliosakonna üliõpilane Hanna-Maria Org kollektsiooniga «Mystic Lightwaves» ning see kollektsioon saab täies mahus Tekero Pallase kollektsiooni osaks. Hanna-Maria kollektsioonis tuleb välja isiklik tasand, mida on hästi esitletud ja tooteks edasi arendatud. Kollektsioonile tagasisidet andnud sisearhitektid kiitsid vaibakollektsiooni ideed ning värsket ja teistest eristuvat värvikooslust. Samuti avaldas muljet kogu kollektsiooni terviklik ja hästi läbitöötatud lahendus, mis annab võimaluse kollektsiooni kohe kasutusele võtta.

Pallase kollektsiooni saavad kuuluma ka valik Christina Kasesalu vaibakollektsioonist «Kodomail», Aleksandra Piho kollektsioonist «Rohi on rohelisem» ja Kätlin Kalmus tööst «Visuaalne paradoks». Tekero sotsiaalmeedia lehel toimus konkursitööde põhjal ka publiku lemmiku valimine, mille võitis ülekaalukalt Christina Kasesalu kollektsioon «Kodomail». Sellele andis oma hääle 470 hääletusel osalejast 165.

Tekero tegevjuhi Aivi Valliste sõnul näitasid konkursi tulemused, et Pallase tekstiilitudengite lahendused on põnevad ja erikollektsiooni idee on hästi teostatav. Tulevikus on kavas Pallase kollektsiooni jätkuvalt edasi arendada, koostöö tekstiiliosakonna ja Tekero vahel jätkub ka järgmisel õppeaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles