NÄDALA RESTORAN Uus Humal õitseb uues kuues vanal väetisel (1)

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Humalas jagub ruumi mitmel tasandil. Menüüs on üle paarikümne enam levinud õllesordi lähemalt ja kaugemalt. FOTOD: Margus Haav
Humalas jagub ruumi mitmel tasandil. Menüüs on üle paarikümne enam levinud õllesordi lähemalt ja kaugemalt. FOTOD: Margus Haav Foto: Margus Haav

Tartu südalinnas Pallase hotelli all tegutsev restoran Humal on võtnud endale ambitsioonika eesmärgi olla kunagise õlleka Humal pärandi kandja šikk-modernses võtmes. Legendaarne Humal tegutses aastatel 1975–1997 ja jättis jälje nii kirjalikku kui ka suulisse pärandisse. Mihkel Mutt on heldimusega meenutanud, et seal oli esindatud praktiliselt kogu sotsiaalse spektri maskuliinne pool, alates pättidest ja asotsiaalidest kuni ülikooli õppejõududeni.

Tänase noobli Humala külastajad näevad ühel jaanuarilõpu sulalumisel keskpäeval välja üldiselt nagu kultuuripealinna Tartu 2024 korraldustiimi liikmed. Originaal-Humal asus sellest paigast 700 meetri kaugusel, aga atmosfääri lahutab määratult pikem maa. Põhimõtteliselt on tegemist pubiga, kus road on valmistatud restoraniambitsiooniga ja maksavad kesklinnale kohaselt samuti kõvasti rohkem kui tavapärane õllekõrvane.

Enoki tempura esindab loomingulist ja geograafiliselt laiahaardelist lähenemist.
Enoki tempura esindab loomingulist ja geograafiliselt laiahaardelist lähenemist. Foto: Margus Haav
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles