Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kartulid lähevad alati kiiresti idanema? Appi tuleb üks tavaline puuvili

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kartulid kuuluvad pea iga eestimaalase menüüsse, kuid nende hoiustamine tuleb mõnel paremini, teisel halvemini välja. Viimastel soovitatakse lisada kartulikotti üks õun.

Selleks, et kartulid säiliksid võimalikult kaua, tuleb alustada nende korrektsest hoiustamiseks. Eelista kohta, kus on pime, hea õhu liikumine, kuiv ja jahe. Kuid isegi need neli tegurit ei pruugi olla piisavad, et kartulid idanema ei hakkaks. Õnneks tuleb siin käiku üks nipp.

Üllataval kombel tuleks kartulit säilitada koos õunaga. Paljud teavad, et õunu ei tohi hoiustada koos teiste puuviljadega, kuna see eritab etüleenigaasi, mis kiirendab valmimisprotsessi. Kuid sama gaas mõjub kartulitele hoopis teistpidi, kirjutab MyHomebook. Kahekilosele kartulikotile soovitakse seltsi lisata üks või kaks õuna. 

Tagasi üles