SEL PÜHAPÄEVAL Kilufriikad ja tünnilõke! Kalatakso kohvik Pärnu lahe jääl tuleb taas

Kodu.postimees.ee
Copy
Pärnu Kalatakso.
Pärnu Kalatakso. Foto: Meisi Volt

Pärnu Kalatakso teeb seda jälle! 2022. aastal ajalugu teinud ja esmakordselt Pärnu lahe jääl püsti pandud kohvik on taas valmis, et pühapäeval, 11. veebruaril külastajaid sel korral värske ahjupitsa, snäkkide ja külma peletavate jookidega tervitada.

Kuna jääolud Pärnu lahel on väga head ning ees on ilusad talveilmad, on põhjust sel pühapäeval jällegi üheks päevaks keset Pärnu lahte Kalatakso pop-up kohvik avada.

«Sel korral teeme taas Eestis midagi esmakordset ning seame keset jäist Pärnu lahte üles Toidutõlla, mis lisaks kalasupile, kilufriikatele ja vürtsikatele krevettidele pakub elusal tulel valminud kiviahju pitsat. Muidugi on avatud baar, mis pakub pirukaid, teed, kohvi ja muid soojendavaid eliksiire,» kostab Kalatakso eestvedaja Taavi Holter.

2022. aastal esmakordselt toimunud ja ajalugu teinud Kalatakso kohvikusse tuli jäätakso abil kohale ligikaudu 1500 inimest, lisaks veel uudistajad nii jalgsi kui oma mootorsõidukitel. Ligikaudu 2-kilomeetri kaugusele kaldast saab pühapäeval alates kella 11st kohvikut külastama ka sel korral mugava Kalatakso transpordiga. Loomulikult tasub päeva nautima tulla ka soome kelgu abil või jalutades. Rada kohvikuni on märgistatud ning jää on kohviku piirkonnas turvaline, olles ligi 40 sentimeetri paksune.

«Meie kalastusgiidid õpetavad Pärnu lahe ahvenapüügi algtõdesid ning lisaks on võimalus rentida õngitsemiseks vajalikku püügivarustust,» lisab korraldaja, et kohviku külastajaid ootavad jääl mõnusad tünnilõkked, rannatoolid, hea muusika ja Wildest lauamängud.

Pärnu kardikeskus toob kohale elektrilised ja spetsiaalselt jää peal sõitmiseks kohandatud drift trike’d. «Selle tarbeks paneme püsti spetsiaalse driftiraja ja pakume adrenaliinirohket elamust,» lubab Kalatakso.

Pilet Kalataksoga merejääle ja tagasi maksab 10 eurot. Taksopeatus asub kesklinna rannas Poko restorani ees. Parkimine on kaldal suures parklas tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles