KORDUMATU PIDU Tippkokk Orm Oja valmistub elu suurimaks väljakutseks

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy
MasterChef Eesti kohtunikud. Vasakult: Õie Pritson, Orm Oja, Mihkel Heinmets.
MasterChef Eesti kohtunikud. Vasakult: Õie Pritson, Orm Oja, Mihkel Heinmets. Foto: Christin Krass

Tippkokk ja telesaate «MasterChef Eesti» kohtunik Orm Oja paneb end proovile, pakkudes kolmekäigulist gurmeeõhtusööki korraga 452 inimesele.

Ülesanne peab õnnestuma kolmel järjestikusel õhtul Alexela kontserdimajas, 21.–23. märtsini. Esimest korda ajaloos muutub kogu kontserdimaja parteriosa laudadega revüüteatriks, kus roogade kõrvale saab nautida kabaree-etendust «Kordumatu». Ormi sõnul on ta selleks väljakutseks valmis, sest prooviõhtusöök õnnestus hästi ning toidugurmaanidest testijad jäid pakutavaga väga rahule. Nende hulgas olid näiteks revüüprogrammis ülesastuv näitleja Evelin Võigemast ja laulja Koit Toome. Galaõhtu menüü on seikluslik reis, mis algab Aasia ja Euroopa piirilt, läheb edasi Prantsusmaale ning jõuab kolmandaks vaatuseks Itaaliasse.

Evelin Võigemast: «Ormi toidukunst on mulle alati meeldinud, kuid seekordne menüü suutis mind taas oma maitserännakutega üle maailma üllatada.» Koit lisas, et eel- ja pearoog on väga maitsvad, aga kui ta tavaliselt suur magustoidusõber ei ole, siis pistaatsiatiramisu on selle menüü tõeline kroon ning ta nautis seda lõpuni.

Revüüteatri külastajatel on võimalik soovi korral valida ka taimetoidumenüü.

«Kordumatu» menüü

Eelroog: «Idamaine päikeseloojang»

  • muhammara
  • lõkkeporgand, feta, pistaatsia, ras el hanout
Kordumatu eelroog.
Kordumatu eelroog. Foto: Harry Tiits

Pearoog: «Burgundia pidu»

  • röstitud vasikapõsk
  • trühvline karamelliseeritud juursellerikreem, karulaugu kapparid, karamelliseeritud sibul, au jus
Kordumatu pearoog.
Kordumatu pearoog. Foto: Harry Tiits

Dessert: «Veneto maskiball»

  • Pistaatsiatiramisu
  • la cucina
Kordumatu dessert.
Kordumatu dessert. Foto: Harry Tiits
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles