Koogipoe perenaine: paljud teevad oma vastlakuklitega selle vea ja rikuvad kõik ära!

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Värsked ja kohevad kuklikesed Kalamaja Koogipoest.
Värsked ja kohevad kuklikesed Kalamaja Koogipoest. Foto: Kristina Herodes

Kaunist vastlapäeva, head lugejad! Nautige aga maitsvaid kukleid. Kas tead, et on üks tavaline liigutus, mida tehes saab ka maailma parimad kuklid kihva keerata? Loe edasi, väga paljud teevad just nii!

Astun sisse Kalamaja tibatillukesse Koogipoodi. See väike õdus paik hääletati Postimehe lugejate poolt suures kukliuuringus parimate sekka. Kiituseks toodi – kusagil mujal ei saa nii ehtsa maitsega klassikalisi vastlakukleid. Ja Liisa kirjutas: «Parim koht on Salme tänava Koogipood! Ega ma tänavu neid veel maitsta pole jõudnud, aga kahtlustan, et on jätkuvalt imelised.» Triin lisas: «Läbi aastate lemmikud on Koogipoe omad. Soovitan kindlasti proovida.» Külli aga teab täpselt ära ka põhjendada, miks selle koha kuklid nii maitsvad on: «Koogipoes saab valida kas moosiga või ilma, vaba muna ja korralik või teeb saia imeliseks!» Häid sõnu tuli veel hulgaliselt. 

Kogu lett ja aknalaud on suures kuhjas täis karbikesi, nimed peal, mida püsikliendid on vastlapäevaks ette tellinud. Saan karpidelt lugeda, et Virve saab täna kaheksa kuklit ja Katrin neli moosiga ja neli ilma moosita. Kaval – siis on kindel, et ei jää ilma. Endal on mul plaan kaasa osta tavalise maiasmoka kogus – 12 kuklit.

Koogipoe perenaine Heidy Rähni on silmanähtavalt heas tujus. «Midagi juhtus jah,» jutustab ta sõbralikult. «Täitsa võõraid inimesi hakkas äkki sisse astuma ja kohe palju. Siis saingi teada, et minu väike kohvik on suures kukliuuringus hea sõnaga ära mainitud. Inimestele kohe mõjub selline asi! Ega ma ise selleks ju mitte midagi muud pole teinud, kui lihtsalt häid kukleid küpsetanud.»

Loe kindlasti ka suurt kukliuuringut, siis tead üle kogu Eesti, kust paikadest parimaid vastlakukleid saab!

Kõige tähtsam kuklitarkus

Kui kukleid karpidesse pakime, nii pohlamoosiga kui ilma, saan osa asjatundja kuklitarkustest: «Kukleid ei tohi mitte mingil juhul külmkappi panna! Ja paljud just seda teevad, täitsa automaatselt. Aga ei tohi! Kukkel kohe muutub – sai läheb kõvaks ja kohevus on hetkega kadunud. Ja siis tuled ja imestad, et mis värske kukkel see on, maitseb nagu vana sai.»

Mõtlen omaette, et seda viga olen kindlasti ka mina ise teinud! Aga kuna olen väga kukliablas kodanik, pole need seal kunagi seista saanud. Siuh kappi, siis kohe uks lahti ja kähku kõhtu. Vedas vist...

Heidy Rähni soovitab – pane kuklid varjulisele aknalauale. «Ei juhtu nende paari tunniga selle värske vahukoorega ka midagi. Aga külmkapist hoidudes saate osa kõige ehedamast ja värskemast vastlapäeva kuklinaudingust!»

Värsked ja kohevad kuklikesed Kalamaja Koogipoest.
Värsked ja kohevad kuklikesed Kalamaja Koogipoest. Foto: Kristina Herodes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles