Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Põhjus, miks ei tohi köögivilju küpsetuspaberil ahju pista (2)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui oled harjunud enne köögiviljade ahju pistmist vooderdama ahjuplaati küpsetuspaberiga, et vältida nende kleepumist panni külge või et panni oleks hiljem lihtsam pesta, ei pruugi parimat tulemust saavutada.

Küpsetuspaber võib köögiviljade krõbedaks muutumist raskendada. Küpsetuspaber toimib ahjuplaadi ja köögiviljade vahel kaitsva kihina, mis pärsib pruunistumist. Kuna köögivili ei puutu sellisel juhul panniga kokku, ei saavuta see maksimaalset temperatuuri ning küpsetuspaber ise kogub endasse niiskust, mis ei lase köögiviljal krõbedaks muutuda. Seega on kõige parem küpsetuspaberit mitte kasutada.

Selleks, et köögiviljad ahjuplaadi külge kinni ei jääks, tuleb plaati enne õlitada. Õliga tuleks katta ka köögiviljad ehk viska need kaussi, lisa maitseained ja õli ning sega need omavahel kokku. Köögivili ei tohiks ahjuplaadile minna õlist tilkuvana, seega pane kaussi mõistlik kogus õli või raputa liigne köögiviljalt enne plaadile panekut lihtsalt maha. 

Tagasi üles