ÜLE 40 ERINEVA MAITSE Tallinnas avatakse Ukraina vinoteek

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

SLAVA Ukraina restorani ja Veiniekspressi koostöös avatakse täna Ukraina vinoteek, kus saab tutvuda rohkem kui 40 erineva veiniga kõikidest olulisematest Ukraina veinipiirkondadest ning viinamarjasortidest.

«Paljudele tuleb üllatusena, et Euroopa kaitsekilbiks kujunenud riik on ka mitmekesine veinikultuuri maa. Tahame seda Eesti inimestele lähemalt tutvustada ja seetõttu otsustasime koostöös Veiniekspressiga avada Ukraina vinoteegi, mis toob kõigi huvilisteni selle põneva veinimaa,» ütleb SLAVA Ukraina restorani asutaja Mart Luik.

«Ainult SLAVA Ukraina vinoteegis saate tutvust teha rohkem kui 40 veiniga, millest te tõenäoliselt pole varem midagi kuulnud,» ütleb Mart Luik.

«Aja jooksul lisame uusi veine ning veinimajasid,» ütleb Juhan-Markus Laats, Veiniekspressi üks asutajatest. «Hetkel on valikus Mõkolajivi, Taga-Karpaatide, Ternopili ja Musta mere rannikul asuvate veinimajade veinid. Lisaks täiesti uus biodünaamiline veinimaja Kiievist, Maidanilt vaid 10 kilomeetri kaugusel asuv Biologist.»

Slava restoran tegutseb tavapärasel kujul aga kohviku osa muutub kohvik-vinoteegiks. «Oleme võtnud eesmärgiks, et SLAVA Ukraina restoran ja kohvik oleksid õdusaks kohtumispaigaks kõigile inimestele, kellele Ukraina korda läheb,» ütleb restorani asutaja Mart Luik.

Eesti veinikogukonda ühendav Veiniekspress toob Ukraina kvaliteetveine Eestisse ning aitab ukrainlastele oma veine turustada Euroopas. Selleks loodi veebiportaal www.winesfromukraine.com, mis asub Eestis. Ühtlasi asub Eestis ka Ukraina veinide hub, kust veine viiakse edasi teistesse riikidesse.

Uus SLAVA Ukraina vinoteek asub Balti jaama lähedal Kopli 2c.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles