ESMATÄHTIS Remonti tehes kontrolli ka need detailid üle

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud korteriomanikud teevad vara remontides suure investeeringu, kuid unustavad ära, et kallite plaatidega kaetavate sanitaarruumide seinte taga on püstakud, mis võivad lekkida ja seetõttu tuleb sein uuesti ühel päeval maha lammutada.

Pindi Kinnisvarahalduse tegevjuht Ronald Tõnisson ütles, et paljud varaomanikud ei mõtle oma kodu remontides kaugemale oma välisuksest ja seintest. «Isegi kui majas on püstakud kunagi vahetatud, võib sellest olla palju aega möödas ja ka kunagised uued püstakud muutuvad ühel päeval vanaks. Kui kanalisatsioonitoru peaks lekkima ja see selgub hiljem, on suur töö vastu taevast lennanud, kuna püstakute vahetamist ilma seinte lammutamiseta naljalt teha ei saa,» selgitas ta.

„Ideaalis peaks püstakute seisukorda ühistu laskma läbi sanitaarruumide teenindusluukide kontrollima iga-aastaselt, aga teades, kuidas paljud ühistud kokku hoiavad, seda sageli ei tehta. Seetõttu soovitangi remonti planeerivatel inimestel initsiatiiv enda kätte haarata. Lisaks tasub püstakute esine uus sein konstrueerida võimalusel nii, et kui tulevikus on siiski vaja torusid vahetada, ei oleks tarvidust tervet seina maha lammutada,“ lisas Tõnisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles