Eesti kaerajook võitis ülemaailmsel toidumessil tervisetoodete kategooria peaauhinna

Madis Kartau
, reporter
Copy
Yooki tegevjuht Katre Kõvask.
Yooki tegevjuht Katre Kõvask. Foto: Yook

Eelmisel nädalal Türil tootmist alustanud kaerajoogitehase mahetoode YOOK Organic pärjati sel nädalal Dubais toimuval toidumessil Gulfood tervisetoodete kategoorias aasta innovaatilise toote peaauhinnaga.

«Gulfood on sisuliselt meie sektori ehk toidu- ja joogitööstuse ülemaailmne Oscari-gala. Konkurents on metsik ja tõesti ainult parimatest parimad tooted saavad esile tõstetud. Oleme alles oma tee alguses, kuid Gulfood'i «Best Health Wellness Product» tiitliga on julge tunne maailma vallutama asuda,» kommenteeris YOOKi tegevjuht Katre Kõvask.

«Kaerast valmistatud piimaalternatiivid on globaalses kasvutrendis, mõnusa maitsega, allergeenivabad ning väga madala keskkonna jalajäljega ning tänu sellele ka kõige jätkusuutlikum alternatiiv tavapiimale,» selgitas Kõvask ning lisas, et kaerajoogi peamised tarbijarühmad on kõikjal sarnased. «Keskkonnateadlikud inimesed, veganid ja need, kes ei saa tervislikel põhjustel lehmapiima juua ning paindliku toitumiskavaga inimesed, kes aeg-ajalt ka piimaalternatiive tarbivad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles