PILK PEALE IKEA uus kollektsioon on valmistatud töötajate vanadest vormirõivastest

Kodu.postimees.ee
Copy

IKEA andis välja uue VÄXELBRUK kollektsiooni, mis on osaliselt valmistatud IKEA poodidest (ka Balti riikides asuvatest) kogutud ja ümbertöödeldud vormiriietest. Pilootprojektiga on IKEA eesmärk uurida, kuidas anda kasutatud tekstiilile uus elu ja hallata ümbertöötlusprotsesse IKEA toodete puhul. 

«Oma panuse andsid ka Baltimaad – üleilmse töötajate vormirõivaste väljavahetamise käigus kogusime Eestist, Lätist ja Leedust kokku üle 9 tonni kasutatud vormirõivaid. Kogutud riided töödeldi ümber uueks materjaliks. Praegused uued vormirõivad valmistati kestlikult ja kasutades võimalikult vähe uusi tooraineid, vett ja kemikaale. Kasutatud tekstiil on enamasti valmistatud kestlikult kasvatatud puuvillast, ümbertöödeldud polüestrist ja lüotsellist, mis on pärit töödeldud puidust saadud tselluloosikiust. Samuti keskendusime sellele, et vormiriietuse eluea lõpus oleks võimalik seda kergesti ümber töödelda,» ütles IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Ta lisab, et töötajate vormirõivad esindavad mitte ainult ettevõtet, vaid räägivad ka palju selle kultuuri kohta. Kõik IKEA töötajad kannavad sama vormiriietust – alates tippjuhtidest kuni kontori-, kaupluse- või laotöötajateni. «See on meie viis iga päev näidata võrdsust ja ühtekuuluvust, mis on meie väärtuste hulgas olulisel kohal,» sõnas Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles