Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mahladest nõretav hamburgeri pihv ei pruugi hea idee olla

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mahlane ja vedelikest nõretav pihv hamburgeri vahel on isuäratav, kuid mitte kõige ohutum.

Soome toiduohutusamet teatab, et veise hakkliha pihvid, mida korralikult läbi ei küpsetata ehk kotleti sisemine temperatuur ei tõuse vähemalt 60 kraadini, võivad sisaldada kolibaktereid (E. coli bakterid).

Food Safety News vahendab, et amet viis läbi simulatsiooni, et määrata kindlaks, milliste temperatuuride juures on oht bakteriga nakatuda. Näiteks selgus, et kui küpsetada pihve restoranikeeli medium rare'ini (pihvi sisemine temperatuur 55 kraadi), nakatus simulatsioonis 100 tuhandest soomlasest sada ehk üks tuhandest kolibakteriga. Kui pihvi sisemine temperatuur tõsteti vähemalt 60 kraadini, oli nakatunuid ainult kolm. Ameti hinnangul oleks teise variandi puhul nakatumine seotud eelkõige ristsaastumisega. 

Tagasi üles