Väikepoe perenaise südamlik tegu: «Tule muidugi, uksed on lahti!»

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Toidukorv. Foto on loo juures illustratiivse tähendusega
Toidukorv. Foto on loo juures illustratiivse tähendusega Foto: Jan Randar Raidma / Sakala

Pärnumaal Lihulas asuva pisikese toidupoe perenaine ulatas kundele abikäe olukorras, kus nii mõnigi teine poleks seda teinud. Südamlik tegu ei jää tänuta. 

Lihulas elav pilliõpetaja Mati Põdra tegi sotsiaalmeedias tänuliku postituse, kus soovis tänada väikese toidupoe Kõhurõõm pidajat Lydiat. 

Mati rääkis, et oli tööhoogu sattunud ja ei märganud, et kell on juba õhtus, külmkapp tühi ja samas majas asuv kaupluski juba tund tagasi suletud. Kuid kuna tervislikel põhjustel on regulaarsed toidukorrad Põdra jaoks olulised, mõtles ta hetke ja otsustas poe perenaisele helistada ja abi paluda. «Lydia ütles kohe, et pole probleemi, olen poes ja uksedki lahti,» ütles Mati. «Läksin alla, varusin paari päeva toidumoona ja mõtlesin siis, et võtan hommikukohvi kõrvale veel paar pirukat ka.» Neid ta osta ei saanudki. «Neil on säilivusaeg möödumas, võta niisama. Aga ole hea ja võta kõik,» üllatas poekese perenaine veelkord oma lahkusega ning pakkis kümmekond pagaritoodet kaasa. 

«Juba nende küpsetiste tõttu peaks see väike pood alatiseks alles jääma,» ütles tänulik Põdra usutluses ning kiidab väikeste tegijate kliendikesksust, mida suured ettevõtted pakkuda ei saa. «Tulgu meile siia Gross või Stockmann, pisikeste erapoodide pidajad on need, kes saavad inimestele alati appi tulla, kui vaja.» 

Kõhurõõmu poe perenaist Lydiat ennast meil hetkel tabada ei õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles