Tallinna botaanikaaia traditsiooniline orhideenäitus avatakse 1. märtsil

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna Botaanikaaia igakevadine orhideenäitus on palmimajas avatud 1.-10. märtsil. Kohapeal toimub ka orhideede müük ning nõu saab kogenud spetsialistidelt. Orhideenäituseid on Tallinna botaanikaaias peetud 23 aastat.

«Õitsvad orhideed on juba loomu poolest väga erilised, kuid nende eksponeerimine kasvuhoonetes annab aimu, milliselt kasvavad need imelised taimed oma loomupärases keskkonnas. Selliselt on nad suurepäraselt vaadeldavad ja igaühe müstiline kaunidus tuleb kenasti esile,» sõnas orhideepäevade kuraator ja Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Eevi Siibak.

«Igal aastal oleme suutnud külastajaid üllatada uute installatsioonidega ja mõne väga haruldase orhideega. Kes selleks tänavu saab, on üllatus. Sellist orhideede valikut on Eestis võimalik näha vaid orhideenäitusel,» märgib Siibak.

Tallinna Botaanikaaias on välja pandud õitsvad orhideed erinevatest liikidest ja sortidest, neid saab näha nii palmisaalis kui ka kasvuhoonetes. Perekondadest on esindatud kuuking, veenuseking, tsümbiidium, epidendrum, vanda, torukäpp jt. Silmailu pakuvad ka inimeste aretatud kambriad.

Näituse raames on võimalik küsida nõuandeid orhideede kodus kasvatamise kohta kogenud spetsialistidelt. Orhideenäituse vältel ehk 1.-10. märtsil saab orhideede kasvatamisega seotud küsimusi edastada meili teel aadressile orhidee@botaanikaaed.ee. Kirjadele vastavad Tallinna botaanikaaia aednikud ja vanemaednikud.

Näitusel saab soetada orhideesid firmalt Rikets. 8.-10. märtsil on erakordne võimalus osta erilisi taimi spetsiaalselt orhideenäituse ajaks Eestisse saabunud Saksa orhideeaiandilt Currlin Orchideen.

Tallinna Botaanikaaed on avatud iga päev kell 11.00-16.00. Seoses ehitustöödega on soovitatav botaanikaaeda saabumiseks eelistada ühistransporti või taksot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles