Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KURB Valge koheva koorikuga Camemberti juustust võib varsti ainult und näha

Copy
Camemberti juust.
Camemberti juust. Foto: Shutterstock

Valge koheva kooriku ja suus sulava tekstuuri poolest tuntud Camemberti juustu jätkumine ripub juuksekarva otsas.

Prantsusmaa teadlased löövad häirekella, kuna populaarne ja pika ajalooga juust võib varsti kaduda. Prantsusmaa riiklik teadusuuringute keskus väljaanne Le Journal kirjutab, et probleem seisneb juustu valmistamiseks vajaminevas hallituses. 

Lumivalget Camemberti juustu tehakse pastöriseerimata lehmapiimast ning küpsetatakse hallitusseene Penicillium camembert'i abil umbes kaks nädalat. Kahjuks on see seen minetanud võime sugulisel teel paljuneda, seega uut geneetilist materjali paljunemise käigus ei teki. See teeb hallitusseene haigustele vastuvõtlikuks, kuna puudub viis nende vastu kaitsemehhanisme välja aretada. 

Tagasi üles