GALERII Tallinna Restoranide Nädala avapaugul pandi toidueksperdid kahvlisse

Kodu.postimees.ee
Copy

Tallinna Restoranide Nädala avaüritusel korraldasid Fotografiska peakokk Peeter Pihel ja Restorani MOON peakokk Roman Zaštšerinski toiduvaldkonna entusiastidele pimedegustatsiooni, mille käigus tuli toitu nägemata ära arvata selle komponendid.

Kõige rohkem peamurdmist ja üllatust pakkus žüriile Zaštšerinski valmistatud soolane suupiste, kus kohtusid merikuradimaks, tatraõhik ja ponzu-trühvli geel.

11.-17. märtsini toimuvast ja täna müüki jõudnud Tallinna Restoranide Nädalast võtab sel kevadel osa 82 pealinna restorani, mis pakuvad nädala jooksul kahe- ja kolmekäigulist à la carte menüüd, kus on esindatud iga toidukoha armastatuimad road. Ühtlasi on tegu osalejate rekordiga – mitte kunagi varem pole Tallinna Restoranide Nädalal osalenud nii palju toidukohti.

Tuhandetele inimestele maitse-elamusi pakkuva Tallinna Restoranide Nädala avaüritus pani proovile ka külaliste ja pimedegustatsiooni žüriiliikmete maitsemeeled, kuhu kuulusid Tallinna Restoranide Nädala eestvedaja Paavo Pettai, Tallinna abilinnapea Joosep Vimm, ajakirjanik Andrei Danilo ja sisulooja Merlin Miido. Ilma toitu nägemata tuli osalejatel ära arvata iga suupiste põhikomponendid.

Zero waste peakoka Peeter Piheli menüüst tuli žüriil ära arvata kaks soolast suupistet – marineeritud nuikapsas röstitud päevalilleseemnetega ning oakreem marineeritud peediga. Hinnatud peakokk Roman Zaštšerinski serveeris žüriile soolase suupiste, kus kohtusid merikuradimaks, tatraõhik ja ponzu-trühvli geel. Magusa suupistena serveeris Mooni peakokk ananassi-kookose keedukreemi ehk Creme Patissiere avokaado või ja murakamoosiga.

Sel kevadel võtab Tallinna Restoranide Nädalast osa 82 toidukohta, kes pakuvad kahe- ja kolmekäigulist menüüd kahes erinevas hinnakategoorias. Eraldi hinnaga mitmekäigulise degustatsioonimenüü on välja pannud kaks aastat järjest Michelini tärni pälvinud NOA Chef’s Hall. Koostöös Tallinna linnaga on Tallinna Restoranide Nädal toonud välja rohemärgisega pärjatud toidukohad, mis pööravad toidutegemises tähelepanu erilist tähelepanu keskkonnale.

«Uuringud näitavad, et pealinna külalised hindavad väga kõrgelt just siinseid toiduelamusi. Meil on palju suurepäraseid restorane, mille külastamiseks tasub Tallinna Restoranide Nädala pakutavaid võimalusi ära kasutada. Eriti hea meel on, et keskkonnahoidlikud menüüd on tulnud, et jääda,» sõnas Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Tallinna Restoranide Nädal toimub kindlatel kuupäevadel kaks korda aastas: 1.-7. novembrini ja 11.-17. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles