Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Peakoka ja eksperdi sõnul ei tohi ühel kindlal päeval restoranis kala tellida (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Restoranis käimine on inflatsioonituules muutunud paljude jaoks haruldaseks tegevuseks. Enamasti premeeritakse end seal roaga, mida ise valmistada ei osata või mille tegemiseks pole mahti. Üks selle kategooria alla langevatest toitudest on kala, kuid seda tellides pead esmalt kalendrisse vaatama.

USA endine toidu- ja ravimiameti ning põllumajandusministeeriumi toiduohutuse nõustaja dr Drain Detwiler selgitas Daily Mailile, et teatud nädalapäeval on tark kala mitte tellida, kuna sedasi riskid toidumürgitusega. Tema sõnul võib kala südamerahus menüüst valida kuuel päeval nädalas, kuid ühel päeval parem mitte.

Nädalapäev, mille eest dr Detwiler hoiatab, on esmaspäev. Põhjus seisneb tema sõnul selles, et sel päeval likvideeritakse seda toorainet, mis nädalavahetusel alles jäi, ning uus kala ei ole veel restorani jõudnud. Ta rõhutab, et iga restoran on erinev, kuid kindluse mõttes tuleks esmaspäevi vältida.

Tagasi üles