KASUTA VÕIMALUST Algas projektirahastuse konkurss korteriühistute tuleohutuse parandamiseks

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Kindlustusseltside Liit (EKsL) käivitab korteriühistute tuleohutuse parandamiseks projektirahastuse konkursi, mille kogueelarve on 40 000 eurot. Konkursi raames saavad korteriühistud taotleda toetust, näiteks tuletõkkeuste paigaldamiseks ja tuletõkketsoonides olevate läbiviikude parandamiseks.

EKsL-i kahjuennetuse spetsialisti Aliis Kaare sõnul on tulekahju kõige traagilisemate tagajärgedega õnnetus.

«Kortermaja põlengu kahju võib ulatuda miljonitesse eurodesse, rääkimata emotsionaalsest kahjust majaelanikele. Tuleohutuse tagamiseks on väga oluline, et kortermajadel oleksid tuletõkkeuksed, tuletõkketsoonide läbiviigud oleksid korras ning majad ja korterid oleksid korrektselt nummerdatud,» ütles Kaar.

«Kindlustusseltside liit soovib korteriühistuid aidata tuleohutuse parandamisel. Seetõttu korraldamegi esimest korda projektirahastuse konkursi, et korteriühistud saaksid midagi käegakatsutavat ära teha oma kortermajades tuleohutuse parandamiseks,» selgitas Kaar.

Rahastustaotlusi oodatakse kuni 1. aprillini. Korteriühistu saab taotleda oma projekti jaoks kuni 5000 eurot ning projekti peab kaasrahastama vähemalt 50 protsendi ulatuses. Hindamiskomisjoni rahastusotsus tehakse teatavaks 2. maiks.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi tõdes, et paljudes ühistutes jäävad vajalikud tööd paraku rahapuuduse taha. «Tuleohutuse tagamine kortermajas on väga oluline ja abi projektirahastuse konkursi näol teretulnud,» kinnitas Mardi.

EKsL-i andmetel on Eestis 25 tuhat korteriühistut ja sõlmitud on ligikaudu 12 tuhat kortermajade kindlustuslepingut, mis pakuvad kaitset tulekahju korral.

EKsL on kõiki Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav erialaliit, mis arendab kindlustust ja kahjuennetust, samuti analüüsib ja avaldab kindlustusstatistikat. EKsL korraldab kindlustusvaidluste lahendamist kindlustuse lepitusorgani kaudu.

Korteriühistute tuleohutuse parandamise projektirahastuse konkursi tingimused leiate SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles