Tortilladest lavašini! Siin on 15 maailma parimat leiba, mis eristuvad nii oma kordumatu maitse kui erakordse ajaloo poolest.
PEAB PROOVIMA ⟩ 15 maailma parimat leiba
Leib on eksisteerinud juba enne esimeste põllumajanduslike ühiskondade tekkimist, kümneid tuhandeid aastaid enne Kristust. Tänapäeval on leival lugematul hulgal erinevaid vorme, tekstuure ja maitseaineid. Leiba võib leida kõikjalt maailmas ning CNN Travel pani sellest johtuvalt kirja 50 riigi leivad, mida elu jooksul kindlasti mekkida tasuks.
«See nimekiri peegeldab saia- ning leivatoodete ülemaailmset mitmekesisust. Lisaks meeldejäävatele maitsetele on need leivad välja valitud nende ainulaadsete koostisosade, ikoonilise staatuse ja lihtsa, koduse söömisrõõmu poolest,» avaldas ajakirjanik Jen Rose Smith.
Siin on 15 maailma parimat leivatoodet:
Afganistan, Bolani
Armeenia, Lavaš
Austraalia, Damper leib
Bangladesh, Luchy lameleib
Kanada, Montreali soolakringel
Tšiili, Marraqueta
Egiptus, Libba
El Salvador, Pupusas
Etioopia, Injera
Prantsusmaa, Baguette
Gruusia, Khachapuri
Saksamaa, Pumpernickel
Honduras, Pai Bao
India, Paratha
Indoneesia, Roti gambang