Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PEAB PROOVIMA 15 maailma parimat leiba

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tortilladest lavašini! Siin on 15 maailma parimat leiba, mis eristuvad nii oma kordumatu maitse kui erakordse ajaloo poolest.

Leib on eksisteerinud juba enne esimeste põllumajanduslike ühiskondade tekkimist, kümneid tuhandeid aastaid enne Kristust. Tänapäeval on leival lugematul hulgal erinevaid vorme, tekstuure ja maitseaineid. Leiba võib leida kõikjalt maailmas ning CNN Travel pani sellest johtuvalt kirja 50 riigi leivad, mida elu jooksul kindlasti mekkida tasuks.

«See nimekiri peegeldab saia- ning leivatoodete ülemaailmset mitmekesisust. Lisaks meeldejäävatele maitsetele on need leivad välja valitud nende ainulaadsete koostisosade, ikoonilise staatuse ja lihtsa, koduse söömisrõõmu poolest,» avaldas ajakirjanik Jen Rose Smith.

Siin on 15 maailma parimat leivatoodet:

Afganistan, Bolani

Armeenia, Lavaš

Austraalia, Damper leib

Bangladesh, Luchy lameleib

Kanada, Montreali soolakringel

Tšiili, Marraqueta

Egiptus, Libba

El Salvador, Pupusas

Etioopia, Injera

Prantsusmaa, Baguette

Gruusia, Khachapuri

Saksamaa, Pumpernickel

Honduras, Pai Bao

India, Paratha

Indoneesia, Roti gambang

Märksõnad

Tagasi üles