Ekspert: tõenäoliselt on esimene poolaasta soodsaim aeg ehitamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Puumarketi juhi Toomas Tauki sõnul muudab ehitajate naasmine Soomest, uusarenduste vähesus ning materjalide langenud hind praegu ehitamise üle aastate soodsaks, kuid see võib koos euriboriga muutuma hakata.

Toomas Tauki sõnul jaguneb ehituse hind suures plaanis töö ja materjalide vahel pooleks. «Materjalide hind on tublisti alla tulnud. Üldehitusmaterjalide hind on tipust keskmiselt kümmekond protsenti odavam, aga näiteks puidu, puitmaterjalide, ehitusmetalli ja armatuuride hinnad kohati 40–50 protsenti soodsamad. Samuti on hinnatipu aegadest langenud ka vahtplasti ja muu soojustusmaterjali hind,» ütles Tauk.

«Eelmisel aastal liikusid ehitusmaterjalide hinnad inflatsioonile vastupidises suunas ja on kuus kuud samal tasemel püsinud. Kui mitu aastat oli eelarvestamine keeruline, sest hinnad ja saadavus muutusid pidevalt, siis praegu on see paremini prognoositav ja tootjad pole ka suurematest hinnatõusudest teatanud. Samal ajal on tootmismahtusid vähendatud ja praegu paistab, et hinnapõhi on pigem käes ja rohkem ehitusmaterjalide langust enam ei tule,» ütles Tauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles