220 UUT KODU Pirita rannapromenaadi ääres aastaid hüljatuna seisnud platsil algab ehitus (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Vaade Regati pst 3:7 maja rõdult.
Vaade Regati pst 3:7 maja rõdult. Foto: Liven

AS Liven alustas Pirita TOPi vahetus naabruses aastaid kasutusena seisnud asfaldiplatsile uute elamute ehitamist.

Arendusega rajatakse 27 000 ruutmeetri suurusele mereäärsele kinnistule kolmekorruselised elamud kokku 220 koduga.

«Regati 3 kinnistu on kaua kasutuseta seisnud ja uut hingamist oodanud, rannapromenaad saab selles asukohas järsu lõpu ning linnaruum ei vasta kasutajate vajadustele. Kuna Pirital on viimastel aastatel vähe korterelamuid ehitatud, saame uue arendusega ühtaegu nii kvaliteetseid kodusid pakkuda kui Pirita teest ja piirnevast rannaalast ühtse ning linnaelanikele avatud terviku kujundada,» rääkis AS Liven tegevjuht Andero Laur.

Vaade Regati majadele.
Vaade Regati majadele. Foto: Liven

Regati 3 kinnistu väljaarendamiseks kavandatud investeeringu maksumus on pea 90 miljonit eurot. Arhitektuurne lahendus näeb ette seitset madalat maapealset osa, millest neli ehitatakse valmis esimeses etapis. Seejuures on ligi 30 protsenti esimeses etapis valmivatest kodudest tänaseks juba müüdud.

«Kodude rajamise kõrval on arenduse üks eesmärkidest tuua piirkonda rohkem elu – restorane, kohvikuid, liikumist. Meie väljakutseks oli liita ala üheks tervikuks nii, et tekiks mõnus tänavastruktuur ja liikumine ka piirkonna külaliste jaoks. Ning et see liikumine samas ei segaks elanikke, vaid püsiks tasakaal. Pirita TOPi ümbrus on selgelt Pirita tee lõpp-punkt, kuid praegu puudub rannapromenaadil loogiline lõpp, Regati pst 3 valmimine lahendab selle probleemi,» rääkisid Salto arhitektuuribüroo partnerid Maarja Kask ja Ralf Lõoke.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles