UNUSTAMATUD MAITSED KohviSemu ühendas jõud tuntud Eesti kokaga

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

KohviSemu ühendas jõud tuntud koka Joel Ostratiga, et tuua kohvifännideni enneolematud maitsed.

Pärast kahekümne aasta pikkust kokanduskarjääri otsustas tunnustatud kokk Joel Ostrat tuua oma kogemused kohvimaailma «Superbandiit» kohviubade näol. Pärast tuhandete erinevate segude proovimist leidis Joel lõpuks selle, mida ta oli otsinud: UMAMI, maitsenüanss, mis suudab täielikult raputada kogu tänast kohvimaailma. Joeli sõnul ei kujuta ta ette hommikut ilma tassikese musta kohviga ning lõuna paiku on itaaliapärane cappuccino suisa vajalik, vahendab BNS.

Joel, mis inspireeris sind, kui laiaulatusliku kogemusega toitlustus- ja ärivaldkonna spetsialisti koos Superbandiit kohviubadega kohvimaailma sukelduma?

Mulle on terve elu meeldinud erinevad väljakutsed. Kui juba, siis pigem suurelt - nii, et oleks testitud ja tehtud. Toitlustusvaldkond on mega lai ja hõlmab endas nii palju erinevaid joogi-, ja tooraine sektoreid. Kuidas maitsestada lihtsat hakklihakastet, seda ma juba tean. Olen sisuliselt teinud ringi peale ja keeranud lihtsat rooga igas suunas. Kohv on aga hoopis teine teema. Kuidas seda timmida nii, et see oleks midagi, mida ma sooviks kõigile pakkuda. See oli lahe väljakutse, aga super hea meel on mul just tulemuse üle. Tunnistan ausalt, et vahepeal tuli ikka hirm peale, et kas saame ikka selle oa nii ekstreemselt heaks, kui ma soovin. Aga no saime - paremaks veelgi, kui alguses lootsin.

Räägi, mis peitub kaubamärgi Superbandiit valiku taga? Ja kuidas on nende numbritega kohvipakkidel (#1017 ja #1025)? Mis lugu nendega on?

Superbandiit sai alguse kunagi ammu, kui me sõpradega reisil olime. See on mingi selline väljend, mis iseloomustab võitmatut ja üli-inimest. Igal juhul, tol momendil sai see meie jaoks sellise tähendus. Lisaks ilmus superbandiidi raamat, mis pani Superbandiidi nime juba oma elu elama. Superbandiit tähendab lihtsustades asjade tegemist maksimaalse kire ja armastusega. Kui midagi teha, siis vaid erakordselt hästi. Kohvipakkidel olevad nr #1017 and #1025 tähendavad vaid meie läbi katsetatud kohvide partiisid. 17 ja 25 said oma ideaalse maitsebuketiga võitjateks. Uute segude meisterdamine ja parimate kohvide valimine on kunst.

Räägi lähemalt Superbandiit #1017 ja #1025 valimise otsustusprotsessist? Kas sinu valikut mõjutasid ka mingid konkreetsed kriteeriumid?

Kohe algusest peale oli selge, et me teeme kaks erinevat kohviuba. Mis siin salata, kui sa jood musta kohvi ootad ühte maitset ja kui piimakohvi siis ju hoopis muud elamust. Seega meie tööks oli timmida paika üks musta kohvi segu, ning seejärel selline uba, millele sobib ka piima peale valada. Musta kohvi osas ootasime parajat happesust ja erinevaid maitsenüansse - näiteks šokolaad, karamell, puuvili, marjasus jm. Piimakohvi puhul sihtisime maitse osas sellist natuke klassikalisemat teed ehk itaalia cappuccino kohvi tulemust. Nüüd on Teie kord öelda kas saime hakkama.

Mainid, et kohv on röstitud Eestis. Selgita palun selle valiku tähtsust.

Üks minu kindel soov oli röstida kohv Eestis. Esiteks, ma saan olla röstijaga vahetus kontaktis, kiiresti muudatusi teha,oma soove esitada jne. Teised, meil on Eestis väga häid kohviröstijaid. Miks siis mitte seda siin kodumaal teha.

Kohvil on sageli sügavalt isiklik tähendus. Millist rolli mängib kohv sinu igapäevarutiinis ja kuidas sa seda naudid?

Kohv on minu elus iga päeva algus. Pean tunnistama, et nii mõnigi kord mõtlen hommikukohvile juba magama minnes. Kohv on ärataja, aeg mulle endale, mõtete puhastamiseks ja nautimiseks. Oma teise kohvi joon ma tavaliselt lõunasöögi järgi, siis teen ma omale lausa cappuccino. Hommikuti on kohv alati must - ja kerge külm piimatilk sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles