PILDID Suveplaanid tehtud? Saaremaal ootab imeline rehielamu uut pererahvast

Kodu.postimees.ee
Copy
Rehielamu Saaremaal.
Rehielamu Saaremaal. Foto: KV.EE

Saaremaal on saadaval perfektne maakodu, mille ainulaadse ja ajalooliste elementidega peahoone restaureerimisel ning kaasajastamisel lähtuti eelkõige ehedast vanaaja rehielamust.

Ainulaadse, ajalooliste elementidega peahoone restaureeriti täielikult 2007. aastal. Rehielamu juures on püütud esile tuua kõik autentsed ja ajastuhõngulised elemendid. Restaureerimisel on kasutatud algupäraseid materjale: rookatus, soojustuseks roomatid, looduslik kivi, ümarpalk, tahutud palk, puitlaudis, puitraamaknad. Lisaks on võimalikult palju säilitatud vanu puitdetaile.

Kinnistul asub kaks abihoonet.
Kinnistul asub kaks abihoonet. Foto: KV.EE

Elumajas on kasulikku pinda kokku 156,6 ruutmeetrit. Lisaks elumajale paiknevad kinnistul ait ja kuur. Aidas on kokku kaks ruumikat magamistuba ning kuur on sobiv aiatehnika hoiustamiseks.

Tõeliselt ajastuhõngulist interjööri iseloomustavad ehe tahutud palk ja looduslikust kivist põrand. Avar elutuba on tõeliseks kodu südameks, mida kroonivad kaks uhket kaminat: ehe rehiahi, mille peal on ka võimalik nagu muinasjutus magusat und nautida, ning võimas puuküttega kamin.

Mõnus talukoht asub Iilaste külas, Kuressaarest vaid 23 kilomeetri kaugusel. Kuivastu sadamasse sõidab sealt autoga 40 minutit. Mereni on linnulennult kolm kilomeetrit.

Interjöör on segu uuest ja vanast.
Interjöör on segu uuest ja vanast. Foto: KV.EE

Läheduses asub 16.sajandil rajatud Tõlliste (Tõlluste) rüütlimõis, mida seostatakse Saaremaa vägilase Suure Tõlluga.

Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles