Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tippkokk selgitab, miks ta kunagi jahuseid kartuleid pudruks ei kasuta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Heaks pudrukartuliks peetakse jahuseid sorte nagu Maret, Satina, varajane kollane ja Afra, kuid rootslasest kartulifänni ja koka Stefan Ekengreni sõnul ei ole see midagi muud kui müüt.

«Jahuseid kartuleid nimetatakse sageli pudrukartuliteks, kuid minu arvates on see vale,» ütles ta Expressenile. Koka sõnul satub nende kartulitega putru liiga palju vett, tänu millele tuleb putru vähem rõõsk koort panna. Kõik ju teavad, et rasv teeb pudru maitsvaks! Lisaks ei meeldi kokale jahustest kartulitest valmistatud pudru maitse, kuna selles on liiga palju tärklist. 

Jahuseid sorte soovitab ta kasutada hoopis selliste toitude valmistamiseks, mis vajavad frittimist. «Ma kasutan jahuseid sorte kõige jaoks, mis peab olema krõbe, näiteks friikartul ja krõpsud. Tärklis annab sel juhul kartulile väga krõbeda ja krõmpsuva tekstuuri,» selgitas Ekengren.

Tagasi üles