Kümnes veinimess toob Tallinnas kokku veinimaailma tipptegijad ja veinisõbrad

Kodu.postimees.ee
Copy
Veinimess 2023.
Veinimess 2023. Foto: Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon

4. – 5. aprillil tähistab veinimess Kultuurikatlas oma kümnendat juubelit. Eesti suurimal veinisündmusel on esindatud sajad veinimajad, kõik olulisemad veinide maaletoojad ja tuhanded veinid üle maailma. Veinimessil pakutakse ka muid põnevaid jooke ja gurmeetooteid ning viiakse läbi koolitusi ja meistriklasse.

«Veinimess on aastaid olnud kohaliku veinikultuuri oluline tugisammas ning tänavune juubeliaasta toob kaasa erilise pidustuse, mis avab uksed kõikidele veinisõpradele ja -professionaalidele nii Eestist kui ka välisriikidest. Veinimess on kõige kõrgema veinide kvaliteediga veinisündmus Eestis ja on kahtlemata sobivaim koht, kus avastada uusi maitseid, kohtuda valdkonna tipptegijatega ning tähistada veinikunsti mitmekesisust,» ütles veinimessi üks korraldajatest ja Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii.

Tänavusel veinimessil on esindatud pea kõik Eesti olulisemad veinide maaletoojad, keda on kokku ligi 40 ning nende valikutest leiduvad sajad veinimajad, kellest mitmetel kohale sõitnud veinimeistrid ja esindajad. Neid täiendavad veinimajad Prantsusmaalt, Itaaliast, Kreekast, Armeeniast, Gruusiast ja Eestist.

Veinimessil toimub põnev koolituste ja degusteerimiste programm, kus saab lähemalt tutvust teha erinevate veinipiirkondade ja veinimajadega. Degusteerimiseks avatakse mitmeid haruldasi ja väärtuslikke veine. Veinimessi 10. sünnipäeva puhul avatakse mõlemal messipäeval ka haruldane 12-liitrine Balthazar pudel Moët & Chandon Champagne, mida huvilised maitsta saavad.

Toitlustajatest on teiste seas esindatud Antti Lepik ja Austeerium, Mikk Metstak ja Kalakala & Pojad ning «MasterChef Eesti» 2023 aasta hooaja võitja Ivari Vokk koos Nordic Cateringiga.

Veinimessil avalikustatakse aasta vein 2024 võitjad. Aasta vein on konkurss, kus pimedegusteerimistega sommeljeed ja veinieksperdid tunnustavad parimaid veine kuld-, hõbe- ja pronksmedalitega. Aasta veini tunnustus annab veinisõpradele ja sommeljeedele kiire, mugava ning ülevaatliku võimaluse leida parimaid veine Eesti veiniturult ja avastada uusi maaletoojaid ning tootjaid. 2024. aastal laekus konkursile 547 veini ligi 40 veinikaupmehelt või -tootjalt, mis on uus rekord. Paljusid auhinnatud veine saab ka messil degusteerida.

Veinimess toimub Kultuurikatlas 4. ja 5. aprillil kell 12.00–20.00. Piletid Piletitasku.ee kodulehelt eelmüügist kuni 3. aprillini. Piletihinnas sisaldub sissepääs messile, degustatsioonipokaal ning võimalus osaleda meistriklassidel ja degusteerimistel.

Veinimessi korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles