3 jalgrattaga liiklemise eelist, mille peale sa tõenäoliselt veel mõelnud pole

Copy
Foto: Soov.ee

Jalgrattaga liiklemisel on mitmeid iseenesestmõistetavaid eeliseid, nagu näiteks keskkonnasäästlikkus ja positiivne mõju tervisele, aga on ka selliseid, mille peale paljud meist tõenäoliselt veel mõelnud ei ole.

Jalgrattaga sõitmine aitab säästa maksumaksja raha

Jalgrattad lõhuvad tänu oma kergusele teekatet tunduvalt vähem kui mootorsõidukid. Eelistades mootorsõidukile jalgratast, aitad kaasa teede aeglasemale kulumisele. Iga jalgrattaga sõitev inimene aitab seega väiksel määral säästa raha, mis kulub teede korrashoiule.

Jalgratast on odavam ülal pidada kui autot

Auto omamine on juba praegu kõrgete kütusehindade ja ülalpidamiskulude tõttu kallis lõbu. 2025. aastal jõustuva automaksuga kallineb see veelgi. Jalgrataste remont ja hooldus on võrreldes autode omaga tunduvalt odavam. Lihtsamate jalgratta hooldustöödega, nagu näiteks jalgratta kummi vahetamine, saavad enamik inimesi ka ise kodus hakkama.

Jalgrattaga liiklemine aitab aega kokku hoida

Vältimaks pidevat ummikutes istumist on otstarbekam linnas väikeste vahemaade läbimiseks kasutada jalgratast. Jalgrattaga saab läbida väiksemaid tänavaid ja teid, millele ei pruugi autoga ligi pääseda. Tänu sellele jõuab jalgrattaga tihti lühemat teed pidi kohtadesse kohale, mis aitab veelgi aega säästa.

Ostu- ja müügiportaalis Soov on saadaval suur valik erinevas hinnaklassis uusi ja kasutatud jalgrattaid lastele, meestele ja naistele, mille hulgast oleme välja valinud kolm korralikku kasutatud ratast.

Meesteratas Finna Barcelona

Foto: Soov.ee

Pildil olev meesteratas on suurepärases seisukorras. See on M suuruses raamiga ning kaalub 11 kilogrammi. Hinnaks on rattal 250 eurot. Pakkumisega saab lähemalt tutvuda siin.

Naisteratas Riga 26

Foto: Soov.ee

Antud heas seisukorras ratas pärineb aastast 1960. Rattale on paigaldatud uued rehvid, seelikukaitse ning kett. Selle ratta hinnaks on samuti 250 eurot. Rohkem infot ratta kohta leiab siit.

Lasteratas Scott Scale 20 Rigid

Foto: Soov.ee

See hästi hoitud ning vähe kasutatud ratas sobib lapsele kasvuga 115 kuni 130 sentimeetrit. Rattal on seitse käiku. Kaasa antakse porilauad ja pudelihoidja. Ratta hinnaks on 325 eurot. Müüjaga saab ühendust võtta siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles