Põhjalikult läbimõeldud tänavakivide valik aitab anda koduhoovile uue hingamise

Rudus
Copy
Rudus Torino tänavakivi
Rudus Torino tänavakivi Foto: Rudus AS

Koduaia kujundamine on igale majaomanikule suur väljakutse. Tuleb arvestada mitmete teguritega, nagu aia suuruse, pinnase iseärasuste, taimede valiku, majaesise parkimiskoha jt. detailidega. Just sillutuskivid, tuntud kui tänavakivid, katavad sageli suure osa majaesisest või -tagusest, mängides seega tähtsat rolli hoovi üldilme saavutamisel kui praktilisuse aspektist.

Rudus Artik Noppa tänavakivi
Rudus Artik Noppa tänavakivi Foto: Rudus AS

Arhitektuuris on oluline koht igal detailil, nii peaks ka sillutuskivide valik olema hoolega läbimõeldud otsus. Tänavakivid ei ole täna üksnes klassikaliselt hallid, ühevärvilised ja siledad – tänu pidevale tootearendusele selles valdkonnas, on väljavaated palju põnevamad ja mustrite kombineerimislahendusi rohkem kui oskaks arvata.

Rudus AS tähistab tänavu oma 30. tegutsemisaastat Eestis, pakkudes klientidele laias valikus betoonisegusid, Premium sillutuskive ja graniitkillustikku. Tooted valmivad Soomes ning on mõeldud põhjamaisesse kliimasse.

Rudus Piano kivi
Rudus Piano kivi Foto: Rudus AS

“Võin öelda, et meie sillutuskivide seas on hetkel populaarseteks toodeteks Piano- ja Luotokivi. Pianokivi puhul on tegu modernse tootesarjaga ning selle teeb eriliseks asjaolu, et lisaks siledatele sillutuskividele leiab meie valikust ka peenpestud ja liivapritsitud kive. Näiteks Pianokivi saab vähemalt kümnes variandis erineva pinnaviimistluse ja värvusega,” selgitab Rudus AS müügi-ja arendusjuht Jaanus Järve ettevõtte tootevalikut. Ta lisab: “Tänu mitmekülgsele kivide valikule saab ka oluliselt eristuda ning ei pea muretsema, et igal kõrvaloleval krundil on samasugune lahendus.”

Ettevõte panus toodete arendusse on valdkonnas eesrindlik. Igal kevadel üllatab Rudus Premium uute toodetega, seega teavad pikaajalised kliendid juba kevade saabudes uusi trende oodata. “Meie jaoks on oluline, et saaksime klientidele pakkuda midagi uut ning seeläbi tuua ehitusturule huvi ja põnevust. Selle aasta kevadel tulime välja kahe uue tootega: Opus müürikivi ja Lumo-Kartanokiviga,” ütleb Järve.

Opus müürikivi
Opus müürikivi Foto: Rudus AS

Kivide puhul on oluline nende kvaliteet ja vastupidavus. Ruduse kivide valmistamisel kasutatakse suurel määral graniitkillustiku baasil toorainet, mis tagab kivide kulumis- ja külmakindluse.

Samuti on ettevõte mõelnud planeerijatele ja paigaldajatele. Loodud on mitmeid juhendeid ja õppevideoid, mida vaadates saab vajalikud teadmised kogu protsessist ning jääb vaid tegemisrõõm. Lisaks saab põnevaid nippe ja nõuandeid Premium betoontoodete blogist.

Rudus Gaala tänavakivi
Rudus Gaala tänavakivi Foto: Rudus AS

Tasub teada, et Ruduse põhisuundadeks on ka betoonsegude tootmine ning graniitkillustiku müük.

“Ehitusest laiemalt rääkides ei saa eramaja puhul üle ega ümber betoonist vundamendist ning sageli ka betoonpõrandatest, -seintest või lagedest. On arhitekte, kes armastavad rustikaalsemaid lahendusi ning seega otsustatakse näiteks eksponeeritavate betoonpõrandate kasuks. Iga konstruktsiooni jaoks on meil spetsiaalsed betoonid. Vundamentide ehitamiseks sobib hästi innovatiivne ARMIX betoon. Põranda valamisel on ehitajal võimalik valida mitme segu vahel: harilik põrandabetoon pinnakatte alla, dekoratiivne terazzo- või värviline betoon ning eksklusiivne pimedas helendav Rudus Aura betoon. Päevasel ajal salvestab see põrand valgust ning õhtuti helendab. Kui on soov eksponeerida betoonseina või -lage, siis ka nende jaoks leiame sobiva betooni, edastamaks betooni kui jõulise ja eheda materjali ainulaadset ilu,” selgitab Järve.

Rudus Aura helendav betoon
Rudus Aura helendav betoon Foto: Rudus AS

Teedeehituseks või haljastuseks vajalikku graniitkillustikku saab samuti ettevõtte Tallinnas Ketta tn.5 paiknevast laost, kus on pidevalt saadaval 6-7 erineva fraktsiooni ja värviga graniitkillustikku. “Graniitkillustiku ostmine on lihtne – telli killustik koju või tule ise oma transpordiga kohale ja vali sobiva tekstuuriga killustik. Samast asukohast leiate ka meie betoontoodete näidisteala. Peab paika kõnekäänd: oma silm on kuningas,” lõpetab Järve.

Ruduse mitmekülgse tootevalikuga saab tutvuda ettevõtte kodulehel: Premium sillutuskivid, betoonisegud ja graniitkillustik.

 

Copy
Tagasi üles