Õigesti hooldatud puitaken peab vastu aastakümneid

REHPOL
Copy
Foto: REHPOL

Puitaken on ainuõige valik kui tegemist on vanema majaga, eriti kui sellel ka algselt puitaknad olnud, aga puitaknad sobivad hästi ka uutele hoonetele. Leiliruumis on puitaken kindlasti ainus valik, kuna erinevalt plastist ei paindu see kuumas keskkonnas. Et puitaken on oluliselt jäigem kui plastaken, sobib see hästi kui tegemist on avadega, millel moekalt suured mõõdud.

Puitaknaid saab soetada erineva viimistlusega, valida on kas kattev värv või peits (lasuursete toonidega). Traditsioonilisem akna värv – valge, on jätkuvalt kõige populaarsem, aga tänapäeval kasutatakse palju ka tumehalle ja musti toone. Värvitud akna viimistlust on vajadusel lihtsam parandada.

Peitsitud viimistlus sobib paremini sissepoole, kuna peits pole sama vastupidav kui värv. Ent see võimaldab puidu mustril viimistluskihist läbi paista ja annab aknale soojema ning huvitavama välimuse. Et aken sobituks paremini sise- ja välisviimistlusega, võib see olla kummaltki poolt erinevalt viimistletud.

Foto: REHPOL

Puitakna vastupidavus sõltub selle viimistlusest. Kõige paremini peab vastu valge värv ja see vajab värskendust kord kümne aasta jooksul. Seevastu tumedat tooni peitsitud akent tuleks uuendada korra nelja-viie aasta tagant. Puitaken vajab regulaarset hooldust, aga õigeaegselt hooldatud puitaken peab vastu aastakümneid.

Kui puitakna viimistluse kulumisele tähelepanu ei pöörata ja puitosadel päris pehkima lastakse minna, kaotab aken oma tehnilised omadused. Aga see eeldab juba peaaegu, et sihilikku hooletust.

Ükskõik kui erilist või originaalset akent sa soovid - sa saad selle kindlasti, sest kõik aknad valmivad Rehpolis vastavalt kliendi soovidele ja mõõtudele. Sinu soovid arutatakse sinuga läbi ja leitakse lahendus, mis on parim just sinu hoonele. Erinevaid võimalusi on kümneid ja nende seast leiad endale kindlasti isikupärased aknad. Olgu sinu sooviks suurepärase soojapidavusega või efektse välimusega aken või siis mõlemad koos. Erinevad klaaspaketid võimaldavad saavutada parema mürasummutuse või vältida suvel toa liigset soojenemist päikesepaistest.

Aknatootja poole pöördudes võiks sul kaasas olla umbkaudsed mõõdud ja kas või pastakaga paberile tehtud visand aknast, mida vajad. Vajadusel saadab aknatootja oma inimese ka mõõtusid kontrollima.

Foto: REHPOL

Valmis aknad toob tootja sulle kohale, kuhu vaja ja paneb need ka ette – kui sa nii soovid. Kui oskad, võid aknad ise ette panna, vajadusel annab tootja juhised, kuidas seda õigesti teha.

Kevad on hea aeg akende tellimiseks, sest siis pole järjekorrad veel väga pikad. Arvesta, et akende valmimine võtab aega minimaalselt kolm-neli nädalat, aga tipphooajal võib selleks kuluda kuni kaks kuud.

Kõigile puitakendele ja -ustele annab Rehpol kaheaastase garantii: see hõlmab sulgemismehhanismide töökorras püsimist, viimistluse säilimist ja akende kujupüsivust.

Vahel võib juhtuda, et paberil toimiv idee päris elus ei tööta või selguvad mingid kitsaskohad alles hiljem, kasutamise käigus. Kuna Rehpol-is on 30 aasta jooksul valmistatud kümneid tuhandeid aknaid, siis on välja arendatud tõesti töökindlad, ilma vigadeta, soojapidavad aknad. Rohkem infot saad küsida siit, hinnapäring pane teele siit.

Copy
Tagasi üles