Loo oma koju luksuslik spaa mullivanni ja basseiniga

Basseiniservice
Copy
Foto: Basseiniservice

Kes meist ei armastaks veeprotseduure. Lõõgastav mullivann ja basseinis ujumine võivad meile küll meenutada rannapuhkust välismaal või nädalavahetust mõnes kodumaises spaas, kuid miks mitte luua need võimalused oma koju? Basseiniservice OÜ pakub kvaliteetset teenust, et ka sinu kodust saaks luksuslik spaa.

Kui kodus on piisavalt ruumi ning on tekkinud tahtmine soetada mullivann või bassein, võib saada ideest teostus vaid mõne nädalaga. Vestlesime Basseiniservice OÜ tegevjuhi ja basseiniehituse ekspredi Alexey Bolshakoviga, et mõista, kuidas saab ühest basseini või mullivanni kavandist soovitud tulemus.

Foto: Basseiniservice

Alexey, kui kaua olete basseinide ehituse ja nende hooldusega tegelenud?

Alustasin basseinide ehituse ja paigalduse, süsteemide seadistamise ning basseinide hooldustöödega juba 18-ndast eluaastast. Tänaseks olen selles valdkonnas tegutsenud üle seitsmeteistkümne aasta. Nende aastatega on tekkinud korralik kogemustepagas, mis võimaldab mul klientidele basseinide ja mullivannide soetamisel vajalikke oskusi ja teadmisi jagada.

Kes on teie tänased peamised kliendid ning milliste küsimustega teie poole pöördutakse?

Meie juurde jõuavad näiteks hoolduskliendid, kes soovivad basseinide hooldusteenuseid, erakliendid, kes mõtlevad basseinide või mullivannide paigaldusele kui ka maja projektidega tegelevad suur- ja väikeettevõtted, kes on majadesse projekteerinud basseinid ning soovivad meilt teavet hinnapakkumiste kohta.

Foto: Basseiniservice

Millega peaks üks inimene arvestama, kes soovib enda koduhoovi või maja siseruumidesse basseini?

Esmalt tuleks mõelda, kuhu inimene basseini soovib – kas õue või siseruumidesse. Seejärel peaks mõtlema, kas basseini soovitakse kasutada ainult suvel või aastaringselt. Sealt edasi saab juba paika panna detailsemad küsimused basseini valgustuse, süsteemide, vee värvuse ja basseinikatete kohta. Huvitav on näha, et tegelikult on paljud kliendid, kes meieni jõuavad, need detailid varakult läbi mõelnud ning tulevad meie juurde võrdlemisi kindla visiooniga. Meie rolliks on anda teadmisi juurde ja nõustada teostuse ja vastupidavuse vaatenurgast. Näiteks basseini vee värvuse osas soovitakse jätta muljet sinisest veest ning arvatakse, et selleks on vaja sinist basseini sisu. Tegelikult läheb vaja hoopis hele-halli basseini, aga üldiselt oleneb kõik ümbritsevast valgustusest, mis jätab helesinise vee ilme. Seda trikki paljud ei tea. Nende väikeste nippide, valgustusküsimuste ja filtrisüsteemide osas oskame oma klientidele nõu anda.

Foto: Basseiniservice

Millised basseinid sobivad Eesti tingimustesse?

Eestist leiab eelkõige betoonist valatud sisebasseine, mis on tavaliselt maja projekti sisse kirjutatud ning leidub ka valmisbasseine, mis paigaldatakse nii väli- kui sisetingimustesse. Betoonist valatud basseinide puhul teostavad ehitajad betooni- ja plaaditööd ning meie teeme torutööd, filtrisüsteemi, valgustuse, massaažiseadmete osa ja iluraamid. Kui bassein on valatud, veame torud tehnoruumi ja paigaldame vastavad filtrisüsteemid. Paigaldame ka dekoratiivkatted, käsipuud ja redeli. Seejärel täidame basseini ja käivitame kogu süsteemi.

Meie kliimas on äärmiselt oluline, et bassein oleks kvaliteetne. Mina ei soovita meie kliimas betoonist valatud basseinide põhja katta plaatidega. Targem on see katta PVC kilega, sest plaatidega kipuvad ajapikku tekkima probleemid (mõrad, praod jne). Kui siiski soovitakse plaate, võiksid need olla pigem suured keramograniitplaadid. Bassein peaks töötama ka talvel.

Kui räägime välibasseinidest, siis meie tingimustesse oleks parim lahendus valmis-komposiit bassein. Rõhutan, et valmisbasseini tellimisel peaksid inimesed kindlasti mõtlema, et toode kestaks kaua. Komposiitbassein on vastupidav, korrosioonikindel ja paigaldusvalmis toode, mis on valmistatud mitmetest komposiitmeterjalide kihtidest, sealjuures on kihid polüestervaiguga immutatud ning tugevdatud klaaskiudniitidega. Valmis-komposiitbasseine leiab erinevates värvitoonides, nad on sileda pinnaga, vastupidavad ultraviolettkiirgusele ja keemilistele puhastusvahenditele. Basseinid ei vaja täiendavat viimistlust.

Foto: Basseiniservice

Millised on basseinide soetamisega kaasnevad riskid?

Kõige sagedasem viga on see, et valitakse odavaim variant, mis mõningate aastate pärast oma ilusa ilme kaotab või ütleb süsteem sootuks üles. Kui juba ühel korral basseini paigaldusse investeerida, võiks seda teha läbimõeldult ja korralikult.

Kindlasti soovitan valmisbasseinide puhul, pöörata tähelepanu asjaolule, et mitte kõik basseinide tootjad ei tooda kvaliteetseid basseine. Kui komposiitbasseinis on liiga vähe kihte, on basseini sein liiga õhuke ja sellel puudub vastav tugevus. See võib kaasa tuua basseini hävimise maapinnas või ebapiisava kaitsekihi tõttu võib basseini kattel tekkida osmoos. Sellise basseini ostu peaks vältima. Esimene märk, mis võib viidata sellisele basseinile, on pakutav madal hind.

Foto: Basseiniservice

Mis on osmoos?

Osmoos on lahusti molekulide ülekanne läbi poolläbilaskva membraani, mille tulemusel oksüdeeruvad veemolekulides ained (mikroskoopiliste vetikate, seente eosed jm). Selle tulemusena tekivad pinnasesse mullid ja basseini põhjale ja seintele tekivad pruunid ja tumelillad laigud. Selliste laikude ilmnemine on plastikus sisalduvate elementide (koobalt ja teised) oksüdeerumise, seente ja vetikate kasvu tagajärg.

Kui tihti tuleb basseine hooldada?

Basseine võiks hooldada üks kord kuus. Räägime ka pärast oma paigaldusteenust klientidele, kuidas seda teha. See ei ole keeruline. Kõik vastavad puhastustooted leiab samuti meie koduleheküljelt. Kui teil on kasutamise või basseinikeemia kohta küsimusi, võib meiega julgelt ühendust võtta.

Foto: Basseiniservice

Miks on vaja basseinile paviljoni või katet?

Basseini soetamisel peaks arvestama ka katte või paviljoni paigaldusega. Kate või paviljon on hädavajalikud, sest siis ei lähe sinna sodi ja mustust. Paviljon on võrdlemisi luksuslik variant ning see võimaldab teil ka halva ilma korral ujumas käia.

Foto: Basseiniservice

Kui kiirelt toimub valmisbasseinide tarne ja paigaldus?

Basseini tootmisaeg on ligikaudu 4-8 nädalat ning paigalduseks kulub 1-4 päeva. Pärast paigaldust saavad ehitajad ehitustööd lõpetada harilikult 1-2 nädalaga ja bassein on seejärel kasutusvalmis.

Tegelete ka mullivannidega, millised on tänased trendid?

Jah, paigaldame ka mullivanne. Meie mullivannid on premium klass vannid, mis tulevad Tšehhi kesklaost. Valikus on väga palju erinevaid variante, kuid täna on klientide seas kõige nõutumad 4-5 inimese mullivannid ja samuti kõige väiksemad 2-3 inimesele mõeldud vannid. Meie koostööpratneriks on Canadian SPA, kelle kodulehelt leiab kõik meie pakutavad tooted.

Kas paigaldate basseine ja mullivanne ka välismaale?

Oleme tõesti paigaldusega tegelenud ka välismaal. Palju tahetakse basseine ja mullivanne suvekodudesse. Oleme teinud projekte Prantsusmaale, Rootsi, Soome ja Poola. Meiega võib sellel teemal alati ühendust võtta

Kuidas kliendid teieni jõuavad?

Enamik kliente jõuab meieni läbi soovituste, kuid lihtsalt ja hõlpsalt saab meile päringu saata läbi meie kodulehekülje.

Basseiniservice OÜ teenused on personaalsed ning iga inimese soovist ja vajadusest lähtuvad. Ettevõtte kodulehelt leiab valiku basseinidest ja mullivannidest kui puhastusvahenditest ning basseinitehnikast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles