Praktilised lahendused koduaias – Gardenfixi peenraäärised

Gardenfix OÜ
Copy
Foto: Gardenfix OÜ

Muru ja peenrapiire annab sinu aiale puhta ning viimistletud välimuse aastateks.

Peenraäärised on hea mõte, kui soovid, et nappidel suvekuudel oleks koduaias vähem rassimist ning erinevat tüüpi niidukitel oleks lihtsam oma tööd teha. Vabadel hetkedel jääb rohkem aega koduaia ilu nautida, koos perega olla või sõpradega grillida.

Koduaia võib peenra või kõnniteepiirete abil jagada mõtteliselt erinevateks ruumideks – seal on grillimiskoht või istumisnurk, köögiviljapeenardega tarbeaed, lillepeenrad ja murulapp, samuti õunapuuaed ning marjapõõsad, lisaks komposter ning prügikast. Ääriste abil saate rõhutada jooni ja servasid ning näidata suunda, kuhu minna ja kuhu mitte.

Foto: Gardenfix OÜ

Kui otsid vastupidavat ning kergesti paigaldatavat peenrapiirete materjali, siis vali metall – aiandusettevõtte Gardenfix metallääris kaitseb kallihinnalisi taimi hoogsalt töötava muruniiduki eest ning hoiab muru paigal: rohi ei pääse pugema ümbritsevatesse peenardesse ja aladele. Teisalt aitab ääris ära hoida peenramulla või -multši valgumise murule ning hoiab paigal lahtist kõnniteematerjali kruusa või multši. Eestis toodetud taime ja loodussõbralik metallist peenraääris on suhteliselt lihtne, maitsekas ja odav viis oma kodu ja õue üldilme ja välimuse muutmiseks või parandamiseks. Metallist äärised mõjuvad eksklusiivselt samas lihtsustades aedniku tegemisi.

Metallist maastikuääriste kastusvõimalusi on avastamas ka professionaalsed haljastajad, kelle eesmärgiks on rõhutada piirete abil kõnniteid ning maastiku erinevaid tsoone. Kaunid ja funktsionaalsed metalläärised on maastikukujunduses ühendavaks elemendiks. Gardenfixi äärised võimaldavad luua maastikel erikujulisi ja unikaalseid lahendusi ning liita loodust ja linnamaastikke. On selge, et metallist ääris võtab palju vähem ruumi kui kiviääris. „Metallist peenrapiire mõjub eksklusiivselt ja laseb vormidel mõjule pääseda,” tõdeb peenrapiirdeid pakkuva aiandusettevõtte Gardenfix juhataja Anne Ots.

Metallist peenrapiirdeid kasutatakse nii puude, kivide kui ka skulptuuride kohtpiirdeks, erinevate pinnakatete, nagu näiteks teede, peenra ning istutusalade eraldamiseks ja sokliäärte piiramiseks. Hea fantaasiaga saab kasutada piirdeid põnevate mustrite loomiseks . Gardenfixi peenrapiirdeid on väga lihtne paigaldada  ning vajadusel ka ümber tõsta.

Mida oleks vaja teada koduaiaomanikul enne peenraäärise ostu ja paigaldamist? Esmalt täiusta olemasolevate peenarde kuju. Mõtle läbi, kas rada, murulapp või peenar võiks olla sirgejooneline või kumerate äärtega? Kui tahad kaevata uusi kumera äärega peenraid, kasuta piirjoonte määramiseks näiteks voolikuid või puittikke, saab ka joonistada markeriga joone. Arvesta, et ka kõige kallimad äärematerjalid ei suuda parandada kehva kujuga peenart.

Peenrakuju loomisel võib alati ka tähelepanu pöörata hooldusele ja mõelda, milline kuju lihtsustab niitmist. Samuti vältige kitsaste rohuribade jätmist peenarde ja maastiku vahele.

Gardenfixi tootevalikus olevad äärised on ilmastikukindlad. Pakutakse tsingitud materjalist piirdeid, mis ei korrodeeru ja ka värvitud piirdeid, mille puhul värv annab võimaluse fantaasiaks. Kõige sagedamamaks värvivalikuks on siiski must ja pruun, ent erilahendusena on võimalikud ka kõik muud värvid. Samuti on valikus erinevad erikujulised piirded ning efektsed ning tonaalsuselt looduskeskkonda hästi sulanduvad korrodeeruvad peenrapiirded.

Tutvu Gardenfixi tootekataloogiga, ole kursis uudistega!

ning küsi muru- ja peenrapiirde hinnapakkumist https://gardenfix.ee/.

Copy
Tagasi üles