Robotniiduk säästab aega ja suurendab elurikkust

Copy
Foto: Husqvarna

Robotniidukid on aasta-aastalt aina populaarsemad, olles leidnud tee juba paljudesse aedadesse ja maakodu omavate eestlaste koju. Omal jõul liikuva niiduki kasutamine säästab aega, sest robotniiduk niidab muru just õigel ajal ega lase sellel liiga kõrgeks kasvada. Uued Husqvarna robotniidukid on aga nii nutikad, et aitavad aias luua toimiva ökosüsteemi.

Foto: Husqvarna

Aiatehnika müügi, hoolduse ja remondiga tegeleva Mehka Eesti OÜ esindaja Paap Raid nendib, et robotniiduk muutub iga aastaga aina menukamaks koduseks abivahendiks, kuna pakub ideaalset niidukvaliteeti ja mugavust. Ja ei maksa karta, kui teie aed ei ole sümmeetriline, sest pakkuda on sobiv robotniiduk igale krundile vastavalt aia keerukusele, pindalale, kaldenurgale, eraldi asetsevatele niidualadele ning laadimisjaama asukohale.

Aja jooksul on robotniidukid teinud läbi suure arengu, näiteks kui varasemalt pidi nende töötsooni piirama maasse kaevatud kaabliga, siis nüüd on valikus ka kaablivabad robotid, mille juhtimine mugavalt läbi nutirakenduse. Kõige tähtsam on robotniiduki valimisel aga niidetava ala suurus – on niidukeid, mille tööraadius on sobilik pisikesele 600-ruutmeetriisele aiale, aga ka staadionitele ja suurtele väljakutele mõeldud väga võimsaid roboteid.

Raid toob välja veel ühe suurepärase uuenduse: „Robotniiduk iseenesest on meie elu lihtsustanud juba pikka aega, aga Husqvarna tõi turule sellised niidukid, mida saab seadistada kaitsma murus kasvavaid lilli ja kõrrelisi. See tähendab, et robot jätab mingi ala niitmata, soodustades sellega putukate ja tolmlejate tööd.”

Mida tähendab muru elurikkuse taastamise funktsioon?

Husqvarna uus, maailmas ainulaadne elurikkuse taastamise funktsioon on mõeldud väga konkreetsele sihtgrupile: mesilased, liblikad, mardikad ja muud tolmeldajad, sest nendeta poleks meil aedu. Elurikkuse taastamise funktsioon kasutab GPS-i, et eraldada 10% murust bioloogilise mitmekesisuse jaoks. See tähendab, et osa murust jääb niitmata, nii et tolmeldajatel oleks koht töötamiseks ja elamiseks. Laiemas mastaabis tähendab see, et kui 10% Euroopa murust jääks kasvama, oleks see ala neli korda suurem kui Euroopa suurim looduskaitseala.

Elurikkuse taastamise ala loomine on lihtne: rakenduse virtuaalsesse kaardivaatesse lisatakse elurikkuse taastamise ala, mis moodustab kümnendiku muru kogupindalast. Omanik saab elurikkuse ala määrata täpselt valitud kohta ja nii suurelt kui soovib.

„Lisaks on Husqvarna robotmuruniidukite eeliseks nende töötamine vaikne elektriaku, mis ei tekita kasutamise ajal CO2-heidet,” ütleb Raid. Ta lisab, et kliendi soovil annab Mehka Eesti konsultant näpunäiteid, kuidas hoovi ümber kujundada nii, et robotniiduk oleks võimalikult efektiivne. „Koostame pakkumise sobivale masinale koos paigaldusega ja ilma. Ja kui klient soovib ise niiduala määrata ja laadimisjaama paigaldada, anname nõu, kuidas seda teha ning millele tähelepanu juhtida.”

Foto: Husqvarna

Tänapäeva nutikas tehnoloogia tagab ka niidukite vargusekindluse

Osadel Husqvarna robotniidukitel on vargusekindluse moodul juba standardvarustuses, teistele saab selle lisada. See tähendab, et niiduk on varustatud e-SIM-kaardiga, läbi mille suhtleb robotniidul omaniku nutitelefoniga, näidates oma asukohta kaardil, võimaldades seadistusi muuta ja muid juhtimistegevusi teha ning edastades alarme. Robotniiduk kaitstud PIN-koodi ning alarmiga, mis hakkab tööle, kui keegi võõras üritab niidukit tõsta või liigutada ilma PIN-koodi sisestamata. GPS koordinaatide ning veateadete jälgimine on võimalik ka lühisõnumite teel neil kasutajatel, kes ei oma nutitelefoni.

Mehka Eesti OÜ on enamat kui lihtsalt tehnikamüüja. Ettevõte pakub nii konsultatsiooni kui ka järelteenindust, paigaldust, hooldust ja remonti. Lisaks saab talviseks perioodiks oma robotniiduki anda mugavalt Mehka juurde talvekorterisse, kus tehnikat hoitakse kuivas ja soojas ruumis ning tehakse ära talvehooldus. Kevadel toovad spetsialisti niiduki tagasi omaniku juurde ning teevad vajalikud seadistused.

Aastast 1689 tegutseva kirgliku uuendajana pakub Husqvarna professionaalseid metsa-, pargi- ja aiatooteid. Tipptasemel uuenduste jõudlus ja kasutusmugavus vastavad ohutus- ja keskkonnahoiu nõuetele ning teenäitajateks on akulahendused ja robotseadmed.

Foto: Husqvarna

Võta ühendust Mehka robotispetsialistidega ja aitame valida välja sobiva roboti ning vajadusel paigaldada Teie koduhoovi. Husqvarna robotniidukitele on võimalik pakkuda kuni viieaastast garantiid!

Mehka Eesti OÜ

mehka.ee

Paap Raid

tel: 6557177

e-post: info@mehka.ee

Copy
Tagasi üles