Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kokk õpetab, kuidas lihtsast porgandist kulinaarne ime välja pigistada

Copy
Ahjuporgandid. Pilt on illustreeriv.
Ahjuporgandid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Asjatundjate heaks kiidetud retsept paneb porgandid nii hästi maitsema, et tahad neid veel ja veel süüa.

Imemaitsvate porgandite küpsetamisel tuleb tähelepanu pöörata rasvadele. Rosemary Gill restoranist Milk Street Kitcheni selgitas ajalehele The Express, et enamus unustab selle sammu ära ja tulemus on nutune. Kokk selgitab, et porgandeid tuleb küpsetada oliiviõlis ja võis. Nende kahe tulemusena hakkavad porgandid karamelliseeruma, tuues esile mõnusa pähklise maitse ja muutes porgandid kordades magusamaks. 

Gill soovitab lõigata porgandid diagonaalselt, jättes juurviljadele rohkem pinda, mis krõbedaks muutuks. «Parimate tulemuste saamiseks lõigake porgandid nurga alt, et neil oleks palju pinda ja rohkem võimalust karamelliseeruda,» ütles ta.

Tagasi üles