Terrassiehitus: ideed ja praktilised lahendused

Copy
Foto: Melador OÜ

Moodne ja funktsionaalne terrass on suvekuudel meie eluruumide loomulik ja rõõmustav pikendus - sooja ilmaga soovime ju võimalikult palju aega õues veeta. Hommikukohv või õhtusöök perega värskes õhus linnulaulu saatel ning kohtumine sõpradega grilli kõrval – need on põhjamaise suve parimad hetked.

Puidust terrass on jala all mõnus ning kestab kauem, kui selle on paigaldanud asjatundlik ehitaja, kes teab uusimaid võtteid, kuidas terrassi eluiga pikendada. Kui unistad kaunist, vastupidavast ja mugavast terrassist siis on ehitaja valikul Melador OÜ õige valik!

Tartumaal tegutsev ehitusettevõte Melador paneb terrasside rajamisel rõhku uuenduslikele lahendustele. Meladori ehitusmeister Meelis Sokk nendib, et trendikaid terrasse ehitatakse nii puidust kui komposiitmaterjalidest. Paljud tellijad eelistavad puidust terrassi selle loomuliku ilu ja vastupidavuse tõttu – puit on jala all soe ja sõbralik.

Terrassi planeerides mõelge, kas eelistate kinnisemat, intiimsemat või avatud ja õhulist terrassi ala? Kui valitsev tuule suund on ebasoodne või soovite rohkem privaatsust, võib kaaluda külgseinte ehitust. Mõtisklege, kas räästaalune on piisav kaitse vihma eest või soovite terrassi kohale eemaldatavat varikatust? Ideaalne on rajada terass kodumaja hoovi, kuhu langeb päeva- või õhtupäikene. Kui sellist asukohta on raske leida, võib kaaluda terrassi rajamist ka sobivasse aianurka.

Terrassi ehitamisel tasub välitingimusi maksimaalselt ära kasutada. Olgu siis tegu napi ja lihtsa terrassi või elegantselt avara külgseinte ja varikattega möbleeritud suvetoaga. Arutlege pere ringis, milliseid lisafunktsioone terrass teie elule pakkuda võiks. Kas soovite sinna tuua õuegrilli, söögilaua ja toolid, kiige laste jaoks või hoopis lamamistooli?

Meladori ehitusmeister Meelis Sokk lisab, et terrassi toestus tehakse vastavalt pinnasele. Kui on oht, et pinnas aasta-aegade vaheldudes mängib, peaks betoonpostid ulatuma külmumispiirist sügavamale. Ent enamasti piisab ka lühematest kruvivaiadest.

Ehitusmeister teab, miks terrassid lagunema kipuvad. Vesi, mis on imendunud terrassi pealispinnalt aluskonstruktsiooni prussidesse, ei jõua ära kuivada. Seepärast lagunevad tugiprussid sageli kiiremini kui terrassilauad. Mõistagi saab kulunud ja katkiseid terrassilaudu vahetada. Toestuse uuendamine tähendab uue terrassi rajamist. Terrassiehitaja töötleb vajadusel prusse akrüülliimi sisaldava teibiga G-Tape, siis peab terrass korraliku hoolduse juures vastu palju kauem.

Levinud on ka terrassi suuruse arvestamine lähtuvalt sellest, kuidas seda on kavas kasutada.

Lamamistooli jaoks soovitatakse arvestada kolm ruutmeetrit ja päikesevari võtab enda alla ühe ruutmeetri. Kahe tooliga istumisnurk võiks olla kuueruutmeetrine, kuue tooliga istumisnurk 14ruutmeetrine.

Lisaks terrasside ehitusele püstitab ehitusfirma Melador kõrvalhooneid, paigaldab suuri palkmaju, paigaldab katust, ehitab puitfassaade, teostab siseviimistust ning energiaklassi tõstmisega seotud renoveerimistöid – tegemist on Tartumaa tubli allhanke pakkujaga, kes hindab kvaliteeti, peab kinni kokkulepetest ja on kursis ehitusstandarditega.

Võta meistriga ühendust ja töö saab tehtud!

Copy
Tagasi üles