Lääne-Virumaal asuva Lillekirg taimeaia asutaja ja omanik Krista Küttner töötab argipäeviti SEBs igapäevapanganduse operatsioonide osakonna juhina, kuid taimed on tema suur kirg olnud juba nii kaua, kui mäletab.

Tänaseks on Krista omandanud maastikuehitaja kutse ja avanud Kadrina vallas puukooli, mis kohalikke lillesõpru eelmisel suvel esmakordselt põneva valikuga rõõmustas. Lillekirg taimeaed omanik räägib, mis viis oma taimeaia avamiseni, ning annab rohenäppudele nõu kiireloomulisteks kevadtöödeks.

22 aastat pangas töötanud Krista Küttneril oli olnud aastaid unistus täiendada end Räpina Aianduskoolis. Ta lükkas seda aina edasi, küll pere, küll karjääri tõttu. Kuid 2021. aastal tundis naine, et nii isiklikus kui ka tööalases plaanis on loksunud asjad paika ning otsustas oma unistuse täide viia. Läbi mitmete soovituste jõudis ta aga otsapidi Hiiumaa ametikoolini, kus leidis endale huvipakkuva eriala – maastikuehitaja – ja asus samal sügisel pangatöö kõrvalt uusi teadmisi omandama. Hiiumaa ametikooli kasuks rääkisid lisaks soovitustele parem logistika ja sobivam õppegraafik.

Kommentaarid
Copy