Talvepuhkuselt ärganud Jaapani aed Kadriorus üllatab õiteiluga

Kodu.postimees.ee
Copy
Värd-nõiapuu õied Jaapani aias.
Värd-nõiapuu õied Jaapani aias. Foto: Sven Zacek

Täna (22. märts) avatakse jälle külastajatele Kadrioru pargis Jaapani aed, mis oli sügise lõpust kuni tänaseni talvepuhkusel. Nüüd on kõik Jaapani aia teed jälle avatud ja võimalik on minna sinna mõtisklema, jalutama ning võtma aeg maha ja olema koos looduse ja iseendaga.

Jaapani aeda tasub uudistama minna ka kevadilu pärast. Seal on oma oranžid õied avanud kevadekuulutaja värd-nõiapuu ehk Hamamelis. Sellel lehtpuulisel taimel Hamamelidaceae perekonnast on mitmeid liike, mis esinevad peamiselt Aasias ja Põhja-Ameerikas.

Hamamelis on tuntud oma varajase õitsemise poolest, olles üks esimesi kevadisi õitsejaid. Tema õied on väikesed, kollased või oranžid ning ilmuvad enne lehtede puhkemist, luues parkides ja aedades õrna ja lõhnava õiteilu.

Värd-nõiapuu õied Jaapani aias.
Värd-nõiapuu õied Jaapani aias. Foto: Sven Zacek

Jaapani aias kulgetakse rahulikult, ei lärmata, spordita, sõideta jalgrattaga ega jalutata lemmikloomi. See väike roheluse ja rahu oaas keset linna on koht, kus saab hetkeks unustada linnaelu kiiruse ja muremõtted ning lasta ennast viia idamaiste aedade maagilisse maailma. See on paik, kus saab täiel rinnal nautida kevadpäeva võlusid ning laadida ennast energiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles