Soojapidava garaažiuksega säästad küttekuludelt

Copy
Foto: Door Master Eesti OÜ

Garaažiuks mõjutab eramu fassaadi üldmuljet päris palju. Lisaks välimusele tuleks garaažiukse soetamisel tähelepanu pöörata kümnetele pisiasjadele, mis pikemas perspektiivis osutuvad vägagi olulisteks ja võivad säästa sinu raha.

Arvestades meie muutuvat kliimat ja energiahindade ebastabiilsust, tasuks kaaluda A-energiaklassi nõuetele vastava garaažiukse soetamist.

Foto: Door Master Eesti OÜ

Üheks viimase aja populaarsemaks ja kõige parema soojapidavusega garaaži tõstukse mudeliks on osutunud L-Rib60, mis on välja töötatud arvestades hoonete kasvavat energiatõhusust. Väga kõrge isolatsioonitaseme tagavad soojustatud paneelid paksusega 60mm ja kahekordne tihendisüsteem kogu ukselehe ümber. L-Rib60 uksetüüp on saadaval siledapinnalisena ja standardvalikus on kaks värvitooni - valge ning tumehall, aga soovi korral saab ukse värvida mistahes tooni. Sellele uksetüübile ei saa paigaldada läbikäiguust ega muud lisavarustust kuna see vähendaks oluliselt ukse soojapidavust.

Kui aga garaaži soojapidavus ei ole sinu jaoks oluline, on soodsaim lahendus õhemate, 40mm paksuste paneelidega garaažiuksed. Nendele saab paigaldada üksikuid aknaid, täisklaas- ehk panoraamaknaid, läbikäiguust, ventilatsioonireste jms.

Vähetähtis ei ole garaažiuste puhul ka turvalisus ja ohutus. Garaažiuksed tuleb paigaldada uksetootja nõuetele vastavalt. Kui sul on vastavad oskused olemas, võid ostetud garaažiukse ka ise paigaldada, aga et garaažiuks on raske ja liikuv, on siiski range soovitus tellida paigaldusteenus ukse tarnijalt või oma ala spetsialistilt. Isepaigaldatud ukse puhul ei saa müüa anda ukse paigaldusele garantiid, see kehtib ainult siis kui paigaldus on tellitud ukse müüja kaudu. Lisaturvalisuse ja kasutusmugavuse tagab ülestõstetavatele kodugaraaži ustele ka tõstukse automaatika lisamine.

Foto: Door Master Eesti OÜ

Kodugaraaži tõstuksed vajavad hooldamist vähemalt korra aastas, aga hoolduste intervalli mõjutab ka ukse kasutussagedus. Vältimaks garantii katkemist, tuleks ka hooldusteenus tellida ukse tarninud ettevõttelt. Hooldustööde käigus kontrollitakse ukse tõstetrosside korrasolekut, vedrude pinget ja vajadusel neid reguleeritakse. Samuti kontrollitakse ja reguleeritakse juhtrullikuid, et tagada ukse vaba liikumine. Ka kontrollitakse uksepaneelide ja tihendite vahelist hermeetilisust. Kõik liikuvad metallosad määritakse spetsiaalse määrdeainega ja tihendid silikoonitakse, et tagada viimaste elastsus. Ukseautomaatika olemasolul häälestatakse automaatikale ka uued lõpuasendid ja vajalikud jõud. Oluline on teada, et asjakohase ja õigeaegse hoolduse läbiviimise eest vastutab tõstukse omanik.

Garaažiukse paigaldamisel, kasutamisel, hooldamisel ja demonteerimisel tuleb alati jälgida tootja juhiseid.

Täpseima hinnapakkumise saamiseks mõõtke ära ukseava, samuti ukseavast laeni ja külgedele jääv vaba ruum. See välistab olukorra, et pärast pikka vestlust uksemüüjaga selgub, et väljavalitud uksed sinu garaaži ukseavause ette ei sobigi. Valiku tegemisel ja küsimuste korral tasub alati nõu pidada mõne professionaalse uksemüüjaga, kes tutvustab sulle lähemalt erinevate uste eeliseid.

Kõik Door Master Eesti OÜ poolt pakutavad garaažiuksed omavad CE-märgistust ja neil on kümne aasta pikkune garantii. Hinnapäringu saad esitada siit, täpsema info saamiseks saada kiri siit.

Copy
Tagasi üles