GALERII Selgus Hipodroomi kvartali arenduse järgmise etapi arhitektuurikonkursi võitja

Kodu.postimees.ee
Copy

Hipodroomi kvartali arendaja Reterra viis läbi avalikU arhitektuurikonkurssi, et leida endise Hipodroomi maaüksuse pea 100 miljoni eurosele arendusetapile parim arhitektuurne lahendus. Tugevas konkurentsis osutus võitjaks KOKO arhitektide võistlustöö «RATSU».

Arhitektuurivõistluse eesmärk oli Hipodroomi järgmisele arendusetapile leida mitmekülgne kvartali lahendus, mis oleks silmapaistev, kaasaegne, arhitektuurselt ja linnaehituslikult esinduslik ning logistiliselt hästi toimiv. Kokku esitas konkursile oma võistlustöö kuus arhitektuuribürood, kellest žürii otsustas esitlema kutsuda viis. Tööde esitlus toimus 8. märtsil Reterrale kuuluvas Telia majas, mis asub planeeritavast Hipodroomi kvartalist vaid kiviviske kaugusel.

Reterra tegevjuhi ja partneri Reigo Randmetsa sõnul osalesid konkursil Eesti tipparhitektid, kelle panus töödesse oli märkimisväärne. «Mahu mõttes on tegu väga suure arendusalaga, kuhu detailplaneering lubab kokku rajada ligi 30 000 m² maapealset ja 13 000 m² maa-alust brutopinda. Kokku on võistlust hõlmavale alale võimalik ehitada ligi 330 korterit,» selgitas Randmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles