Kuluefektiivne elektriauto laadija sinu kodumajja

Copy
Foto: Vool

Kiirelt kasvav elektriautode kasutuselevõtt on tekitanud nõudluse laadimisvõimaluse järele nii korter- kui ka eramajades, sest kodus on elektriauto laadimine mugavam ja soodsam. Laadija valimisel peaks arvestama toote laadimisvõimekuse ja kiirusega, konkreetse elektriauto sobivuse ja laadimisühenduse tüübiga, paigaldamise tingimuste, lisade, hinna ja disainiga.

Uuri oma kodust elektrisüsteemi ja veendu, et oleks piisavalt võimsust ning sobivad kaitsmed. Muuhulgas arvesta kodulaadija valikul ja paigaldamisel mitme faasiline on vool ja mitu amprit on hoone peakaitsme suurus.

Kümme aastat tegutsenud Kodulaadija.ee müüb Eesti ettevõtte VOOL arendatud ja toodetud innovatiivset elektriautode laadimise terviklahendust. See laadija koostöös koormusjuhi ehk LMCga annavad juurdepääsu kogu võrgus olevale elektrile. VOOLu laadija jälgib automaatselt elektri börsihinda. Teades, kui hind on madalam, paneb süsteem vastavalt ka su auto laadima. Kui hind pole määrav, saad autot laadida igal ajal. Juurde vajad vaid VOOL LMC-d, ei mingeid laadimiskatkestusi ega hommikuks poollaetud autot. Kui sulle on oluline ka tarbeeseme visuaalne väljanägemine, siis see elektriautode laadija näeb välja tõepoolest ilus.

Foto: Vool

VOOL laadimisjaam on nii stiilne kui vastupidav, vastates IP55 ja IK10 standarditele. Seade ühendub internetti läbi LAN, WiFi või 4G. Laadijale on integreeritud optimaalse pikkusega 6,5 meetrine tüüp 2 laadimiskaabel, mis on tavapärasest kergem ja paindlikum.

Koormusjuhtimise seade VOOL LMC paigaldatakse elektrikilpi ning see toimib keskse süsteemina laadijate efektiivseks juhtimiseks. LMC monitoorib hoone elektri tarbimist ning annab laadijale märku, palju igas faasis sõiduki laadimiseks vaba võimsust jagub. Nii saab laadija võrguühendust maksimaalselt ära kasutada ning kunagi ei teki laadimise tagajärjel ülekoormust. VOOLu patendiootel automaatne faaside ümberlülitamise tehnoloogia võimaldab laadijal vahetada voolutarbimist kolme faasi vahel.

Foto: Vool

Kodulaadija.ee-st ostetud elektriauto kodulaadijat võib paigaldada iga kutseline elektrik, aga nutikate laadijate, nagu VOOL laadija, ja keerulisemate paigalduste korral on soovitav kasutada müüjapoolset paigaldajat.

Sina ei pea enne laadija paigaldamist mingeid ettevalmistustöid tegema kui sa seda ei soovi. Tõsi, osa kliente on ise näiteks kaabli ära vedanud või kraavi kaevanud, kuid enamasti soovitakse täislahendust. Hea on teada, et kui võtad osa töid enda kanda, tuleb paigalduse hind soodsam. Kui palju paigaldus maksab, on keeruline öelda, sest iga paigaldus on erinev ja vajab personaalset lähenemist.

Nii laadijale kui ka paigaldustööle antakse garantii, aga kui laadijat ei paigaldanud spetsialist ja laadija lõpetab töö paigaldusvea tõttu, siis seadme garantii ei kehti.

Laadimisvõimsusest tulenevalt on elektriautode kodulaadijatel erinev laadimiskiirus. Kui on oluline kiire laadimise võimalus, siis võib sobida 22 kW võimsusega laadija, millega on võimalik mõningal juhul autole laadida tunniga 100 km sõiduulatust.

Foto: Vool

Lõppkasutajale mõeldud tasuta VOOLu mobiiliäpp pakub võimaluse automatiseerida sõiduki laadimist ning annab ülevaate laadimise statistikast. Muu hulgas võimaldab äpp ka börsihinna-põhist laadimist. Kõik-ühes elektriauto laadimislahendus sobib eramajadesse hästi.

Rohkem infot saad siit ja hinnapäring saada siit.

VOOLu toodete ökosüsteemi kuuluvad:

- 22 kW nutikas laadimisjaam

- LMC ehk dünaamiline koormusjuhtimise seade

- portaal laadimispargi haldajale ja paigaldajale

- mobiiliäpp lõppkasutajale ja paigaldajale

- avalik laadimine - firmadel on võimalus teha laadijad avalikuks ja panna need tulu teenima

Copy
Tagasi üles