Salakaval oht eestlaste kodudes põhjustab mitmeid terviseprobleeme

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Peavalu, väsimus, halb enesetunne ning mõnikord ka iiveldus ja oksendamine – need on vaid mõned tervisehäired, mis võivad olla põhjustatud väikeses koguses vingugaasi pidevast sissehingamisest nädalate või kuude jooksul. Lisaks võib sama põhjusel esineda tuimust, seletamatuid nägemisprobleeme, une-, mälu- ja keskendumishäireid.

Vingugaasi saab tuvastada vaid vinguanduriga, mille paigaldamine on juba kolm aastat olnud kohustuslik tahkekütteseadmega hoonetes (lisaks gaasiseadmetega kodudele) ehk seal, kus on näiteks ahi, pliit või kamin. Kuid miks leiab päästeameti uudistest, mis avalduvad iga ööpäev, pea iga nädal juhtumeid kodudest, kus see elupäästev seade endiselt puudub? Näiteid selle kohta leiab ka käesoleval kuul toimunud õnnetustest.

18. märtsil kella 00.19 ajal põles tahm Elvas Kruusa tänaval elumaja korstnas, mis oli pikemalt puhastamata. Korstnast välja lendavad sädemed oleks peaaegu süüdanud elamu katuse. Päästjad said olukorra kontrolli alla ning kontrollisid ka tuleohutust. Eramust ei leitud ühtegi suitsu- ega vingugaasandurit, mis on eluruumides kohustuslikud olnud juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles