Pliidiplaadi nipid: kuidas keeta lihavõttepühadeks ideaalsed munad?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kevadine lihavõtte nädalavahetus on ideaalne aeg perega aja veetmiseks ning maitsva pidulaua katmiseks. Selleks, et keeta värvimiseks ideaalsed munad ning pakkuda külalistele hõrgutavaid maitseelamusi, on oluline osata oma pliidiplaati õigesti kasutada. Samsung Eesti koduseadmete valdkonna tootekoolitaja Alari Pennar jagab nippe, kuidas pliidi abil ohutult ja efektiivselt süüa valmistada.

Hoia oma pliit puhtana

Süüa valmistades satub paratamatult pliidiplaadile rasva ning muidu toidujääke. Koristamata mustus võib ühel hetkel kuumeneda nii palju, et see süttib põlema ning sellise olukorra vältimiseks tuleb hoida oma töövahendid puhtana. Pärast toiduvalmistamist lase oma pliidiplaadil jahtuda ning seejärel eemalda jäägid niiske lapi või švammi abil. Kui pliidil on näiteks praadimisest paksem kiht rasva, on hea kasutada puhastamiseks näiteks nõudepesuvahendit, kuna see lahustab rasvaosakesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles