Need kergesti valmivad pannkoogid üllatavad peret juba esimese ampsuga. Toitvad ja maitsvad.
- 200 g kalkuni hakitud kintsuliha
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl suhkrut
- 2 muna
- 2 dl jahu
- 2 dl keefiri
- 2 sl porrut, peeneks hakituna
- 250 g maitsestamata jogurtit
- 1 riivitud sidruni koor
-
2 sl värsket basiilikut, peeneks hakituna
-
1 tl mahedat sinepit
- soola, suhkrut
Lisa hakitud kintsulihale sool, suhkur ja munad ning sega. Seejärel lisa segades juurde jahu ja keefir. Kõige viimasena sega tainasse hakitud porru. Küpseta kuumal, õliga piserdatud pannil pisikesed lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos sidruni-basiilikukastmega.
Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja suhkruga.
Tänu supile lisatud piimavahule on see äärmiselt õhuline ning kerge. Koduse piimavahu valmistamiseks on äärmiselt lihtne moodus – võta väike presskann (350 ml), vala põhjale sooja piima ning liiguta selle sõela veidi aega üles-alla. Kui piima kogus on vähemalt kahekordistunud, on piimavaht valmis!
Supis kasutatav suitsukana annab supile kerge suitsuse meki – väga maitsev!
- 10 cm pikkune jupp porrut
- 125 g juursellerit, koorituna
-
450 g külmutatuid herneid
-
5 dl juurviljapuljongit
-
175 g suitsutatud broilerikintsuliha
-
1-2 dl piima
- soola
-
vahustatud piima
Lõika porru viiludeks ning prae kergelt õliga piserdatud potis või pannil minutike, seejärel lisa juurseller, kuumuta minut ning lisa herned. Sega kõik läbi ning lisa juurviljapuljong. Lase kaane all vaikselt podiseda.
Kui juurseller hakkab juba pehmenema, siis lisa tükeldatud broilerikintsuliha tükid ning lase juurselleril täielikult pehmeneda. Mikserda seejärel kõik ühtlaseks, lisades sobiva tekstuuri saamiseks juurde piima. Maitsesta vajadusel soolaga.