Korrektsed töövahendid
«Gaasi-, söe- ja keraamiliste grillide puhastamise juures on üks oluline erisus – keraamilist grilli ei tohi traatharjaga puhastada, mis kahjustab pinda. Selleks peaks kasutama spetsiaalset puhastussvammi. Samuti ei soovitata kasutada grillide puhastamiseks ahjupuhastusvahendeid, sest need on söövitava toimega ja võivad muid seadme osasid kahjustada,» ütles Ojarand.
Puhasta põletid
«Gaasigrilli puhul peaks vähemalt korra aastas ettevaatlikult naela, tiku või peene puuriotsaga puhastama rasvast ja mustusest põletid, mis pikendab nende eluiga. Kui gaasigrilli leek süttib kollaselt, siis on see märk mustuse sattumisest põletile. Samuti peaks üle vaatama gaasigrilli voolikud ja ühendused, mis võivad talve jooksul külma ja niiskusega rabedaks muutuda ja vajada kevadel uuendamist,» lisas Ojarand.
Hooldamata grill võib ohtlik olla
Michel Ojaranna sõnul koguneb Igatsorti grilli põhja kasutamisega rasva ja tahma, mis võib pikaajaliselt puhastamata jättes süttida ja seega tuleohtlik olla. «Gaasigrilli puhul peaks eriti hoolsalt puhastama põletite peal asuvaid plekke, kuhu tilgub palju rasva, mis võib leegiga lahvatada,» soovitas Ojarand.
«Kuigi keraamilistele grillidele antakse kümme aastat ja isegi eluaegne garantii, siis on nad haprad kukkumiste ja mehaaniliste vigastuste suhtes. Suvel tullakse päris tihti murega, et grilli rattad jäid lukustamata, mistõttu läks see suure tuulega reisima, kukkus terrassilt alla ning sai korralikult kannatada,» hoiatas Ojarand.