Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tahad, et piim säiliks kauem? Vaata, millises külmkapi osas seda ei tohi hoida

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Andrei Armiagov/Shutterstock

Tahad, et piim säiliks kauem? Väldi hoidmist just selles külmkapi piirkonnas

Piim sisaldab toitaineid, mis on suurepärane kasvukeskkond mikroorganismidele, eriti kui seda hoitakse nende kasvule soodsates temperatuurides.

Peamised riknemist põhjustavad bakterid on piimhappebakterid ja psühhrotroofsed bakterid. Piimhappebakterid fermenteerivad piimas olevat laktoosi, tootes piimhapet, mis põhjustab piima hapnemist. Psühhrotroofsed bakterid saavad aga kasvada külmkapi temperatuuridel ja on sageli vastutavad riknemise eest isegi siis, kui piim on külmkapis hoitud.

Märksõnad

Tagasi üles