GALERII Tallinna linnapiiril asuvas restoranis töötab seninägematu tegelane

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

Väo Keskuses asub kogukonnarestoran Sõlm, mis on Eestis mitmes mõttes ainulaadne, pakkudes tippkoka poolt loodud menüü kõrval sama palju elamusi ka interjööris ja ootamatus tipptehnoloogias.

Sõlm asub veerandtunnise autosõidu kaugusel Tallinna kesklinnast, uues Väo Keskuses. Restorani omanikuks on tanklakett Olerex, kelle jaoks on restoraniärisse sisenemine esmakordne.

«Sõlm ei ole tanklarestoran, milliseid on Eestis juba piisavalt,» selgitas Väo Keskuse juht Elis Kaurson. «Tegemist on kaasaaegse kogukonnarestoraniga, mille sarnast siinses piirkonnas ei ole ning mis oma menüü ja interjööriga on võimeline konkureerima nii Tallinna kui ka lähiümbruse tunnustatud restoranidega.»

Sõlmes pakutav valmib kohalikust toorainest. Tippkokk Heimar Kuuskleri juhtnööride järgi koostatud à la carte menüüs on ühendatud maailma eri köögid. Tööpäevadel on restorani kokad kokku pannud ka eraldi lõunapakkumiste menüü, kust iga päev saab valida neli põhirooga ning magustoidu.

Kratiks ristitud robotteenindaja.
Kratiks ristitud robotteenindaja. Foto: Kalle Veesaar

Kadarik Tüür Arhitektide projekteeritud hoones asuva restorani muudab eriliseks ka Eesti restoranide suurim akvaarium, mis mahutab lausa 4,5 tonni vett. Ainulaadsust on aga veelgi.

«Sõlm on ainus restoran Eestis, kus toidu toob lauda eesti keelt kõnelev robot,» rääkis Kaurson. Kratiks ristitud robotteenindaja on Kaursoni sõnul külalistele suureks üllatuseks, sest midagi sellist pole varem nähtud.

Igal kuul toimub Sõlmes ka mitmeid üritusi, kus õhtusöögi kõrval saab nautida live-kontserti, teatrietendust või osaleda vestlusõhtul meelelahutus- ja ärimaailmast tuntud inimestega. Pühapäeviti on restoranis rikkalik brunch, kus mõeldud ka pere kõige pisematele.

«Suur mängunurk, kust ei puudu ka ronimissein, liumägi ja aukartust äratav autopark, on avatud iga päev,» selgitab Kaurson, et kogukonnarestoranis ei pea muretsema, et lastel igav hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles