Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

LÕPP RAISKAMISELE Uskumatult lihtne nipp hoiab avokaado kauem värskena

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kreemja viljalihaga avokaado on tõeline supervili, mis kipub paraku kiirelt riknema. Siin on lihtne ja kiire nipp, millega selle küpsemist pidurdada.

Avokaado tükeldamise järel oksüdeerub selle viljaliha kokkupuutel hapnikuga. Armastatud vili hakkab pruunistuma ensüümi tõttu, mis reageerib õhuga. All Recipe's eksperdid on paljastanud lihtsa ja odava viisi, kuidas peatada avokaadode kiire riknemine. Selleks tuleb avokaado lahti lõigatud poolele pigistada sidruni- või laimimahla ning keerata avokaado seejärel toidukilesse, vahendab Daily Meal.

Happeline sidrunimahl takistab õhu käes toimuma hakkavat ning viljaliha värvi muutvat oksüdatsiooniprotsessi, mis kõigis lahti lõigatud viljades, olgu need avokaadod, banaanid või õunad, toimuma hakkab. Toidukile aga takistab selle protsessi kulgu veelgi, sest ei lase lõigatud pinnale enam lisaõhku juurde.

Märksõnad

Tagasi üles