Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TEADLASED Armastatud maius kaitseb vanas eas levinud tervisehäda eest

Pilt on illustreeriv.

Šokolaad võib aidata kaalust alla võtta ja ennetada Alzheimeri tõbe – just sellist mõtteainet pakub Hiina teadlaste hiljutine uuring.

Ajakirjas Journal of Functional Foods avaldatud uuringus järeldavad teadlased, et kakaoubades leiduv teobromiin on hea meie organismile. Zhengzhou ülikooli teadlased usuvad nimelt, et teobromiin suudab tasakaalustada organismi kolesteroolitaset, mõjudes ühtlasi hästi mälule ja kognitiivsetele funktsioonidele. 

Võttes arvesse kõrvaltoimete vähest esinemissagedust ja minimaalset kahjulikkust inimorganismile, võib teobromiini ja selle derivaatide manustamine ennetada ajutegevusega seotud häireid vanemas eas. Lisaks on teobromiinil antioksüdantsed ja põletikuvastased omadused, mis stimuleerivad immuunsüsteemi põletikuvastaste ühendite tootmist, kirjutab Vakarys Ekspresas.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles