Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TEADLASED Armastatud maius kaitseb vanas eas levinud tervisehäda eest

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Šokolaad võib aidata kaalust alla võtta ja ennetada Alzheimeri tõbe – just sellist mõtteainet pakub Hiina teadlaste hiljutine uuring.

Ajakirjas Journal of Functional Foods avaldatud uuringus järeldavad teadlased, et kakaoubades leiduv teobromiin on hea meie organismile. Zhengzhou ülikooli teadlased usuvad nimelt, et teobromiin suudab tasakaalustada organismi kolesteroolitaset, mõjudes ühtlasi hästi mälule ja kognitiivsetele funktsioonidele. 

Võttes arvesse kõrvaltoimete vähest esinemissagedust ja minimaalset kahjulikkust inimorganismile, võib teobromiini ja selle derivaatide manustamine ennetada ajutegevusega seotud häireid vanemas eas. Lisaks on teobromiinil antioksüdantsed ja põletikuvastased omadused, mis stimuleerivad immuunsüsteemi põletikuvastaste ühendite tootmist, kirjutab Vakarys Ekspresas.

Märksõnad

Tagasi üles