KÕVA SÕNA Kasemahl teeb nooreks! Eesti superjooki leiab nüüd looduskosmeetika ridadest

Kodu.postimees.ee
Copy
MADARA Cosmetics asutaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere.
MADARA Cosmetics asutaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere. Foto: Erakogu

Võrumaal tegustev ettevõte, hapendatud kasemahla tootja ja tarnija Kasevetekohin teeb koostööd Läti looduskosmeetika brändi MADARAga.

Läti ettevõte huvi koostööks lähtus kohaliku mahla kõrgest kvaliteedist ning tarnimiseks ja doseerimiseks sobivast tehnoloogiast.

«Oleme oma toodete valemites äärmiselt hoolikad ja otsime kõrgeimat kvaliteeti nii tooraines kui pakendamisel. Eesti ettevõte jäi meile silma nii oma mahla kvaliteedi kui selle kohest külmutamist võimaldava tehnoloogiaga, mis tagab kase mahlas sisalduvate väärtuslike ainete pikaajalise säilimise. Lisaks on neil sertifitseeritud mahe kasemets, mis ühtib meie brändi väärtustega,» sõnas MADARA Cosmetics asutaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Ta lisas, et kohaliku tootja kasuks rääkis seegi, et Eesti elanikud kasutavad üha enam MÁDARA tooteid.

«MADARA Cosmetics Eesti e-kaubanduse käive kasvas 2023. aastal 18,7 protsenti. Selle aasta esimesel kahel kuul on käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud juba suisa 11 protsenti,» kinnitas Tisenkopfa-Iltnere.

Hapendatud kasemahla tootja ja tarnija Kasevetekohin tegevjuhi Valjo Liivamäe sõnul on koostöö rahvusvahelise ettevõttega ülim tunnust nii Eesti toorainele kui tööstusele.

«Tänu koostööle MADARA Cosmeticsile saame muidu peamiselt joogitööstusele keskendumisel haaret laiendada,» rääkis Liivamäe. Ta lisas, et koostöö kosmeetikatööstusega on põnev ning MADARA Cosmeticsi meeskond innovaatiline, kuid ettevõtte nõuded toorainele väga kõrged.

«Meie farmil on võimekus pakkuda MÁDARAle kõike seda, mida nad otsivad. Meie tooraine ja selle pakendamine vastab nende kõrgetele nõuetele ja mahla külmutamiseks kasutatav tehnoloogia võimaldab mahla kosmeetikatoodesse täpsemini doseerida,» rääkis Liivamäe.

MADARA Cosmetics oli esimene ettevõte, mis uuris 2012. aastal koostöös teadlastega kasemahla efektiivsust kosmeetikas.

«Põhjamaade kultuurid on sajandeid hinnanud kasemahla selle erakordselt tervistavate omaduste tõttu, sisaldades rohkelt immuunsüsteemi tugevdavaid vitamiine ja mineraalaineid ning pakkudes nahale antioksüdantset kaitset,» rääkis MADARA Cosmeticsi asutaja.

Ta lisas, et kasemahlal on tõestatult tõhus vananemisvastane toimeaine. «Oleme mitmete väga rangete testidega saanud kinnituse, et kasemahlal on naharakkudele efektiivne vananemisvastane toime. See võib kahe nädala jooksul kiirendada naharakkude jagunemist 25 protsendi võrra, kaitseb nahka vabade radikaalide eest ning seeläbi ennetab ja pöörab tagasi geneetilist ja keskkonnast tingitud vananemist. Meie enim müüdud RETINOL ALTERNATIVE seerum, milles nüüdsest hakkab sisalduma ka Eesti kasemahl, on selle ehe tõestus. Ühtlasi näitab see, et sünteetiliste retinoolide kõrval on võimalik välja töötada looduslikel valemitel põhinev alternatiiv, mis päriselt toimib ja hoiab ära tavapärastele retinoolitoodetele omased kõrvaltoimed nagu ärritus,» selgitas ekspert.

MÁDARA hakkab kasutama Eesti kasemahla oma kümnes vananemisvastases nahahooldustootes. Koostöö Eesti tootjaga jätkub Tisenkopfa-Iltnere sõnul igal kevadel seni, kuni kasemahl voolab ja vastab MADARA Cosmeticsi poolt seatud kvaliteedistandarditele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles