NÄDALA RESTORAN Tina tänava saladus

Britt Rosen
Copy
Moodne ja rahulik söögituba, midagi pole puudu ega ka üle – nagu väikestes Itaalia pererestoranides. FOTOD: Britt Rosen
Moodne ja rahulik söögituba, midagi pole puudu ega ka üle – nagu väikestes Itaalia pererestoranides. FOTOD: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

Kui jalutuskäigu lõppsihiks on Kadriorg, kõndige mööda kõrvaltänavaid. Sealt võib leida söögikohti, mis tõmbavad kindlasti tagasi.

See on justkui väike peidus pärl, kirjeldavad Itaalia köögiga Osteria Modernat püsikunded. Nemad mäletavad veel, et varem pakkus söögikoht pitsat, värsket pastat ja muud itaaliapärast hõrku Kristiine linnaosas.

Nüüd on nad Kadrioru servas, Tina tänaval, kuhu niisama möödaminnes ei juhtu.

Suure reede rõskes vihmasajus valitseb kogu linnas tühjus, ka väike osteria, mis Itaalias tähendab enamasti trahterit-pererestorani, kus saab rüübata veini ja süüa lihtsat toitu, on nukralt inimtühi. See-eest saab me laudkond kogu aupaiste ja teenindaja külalislahkuse endale. Mees tunneb asja, sügavuti – ta teab kõigi roogade ja veinide pisinüansse, oskab soovitada ning julgeb mõned me asjatundmatud veini-toidu kooslused maha laita. Tunneme end tema seltsis sama mõnusalt nagu mõne ammuse sõbraga või... Itaalias, kust mäletame kohalike hoogsat ja avatud suhtlusstiili. Ka dekooriga pole üle pingutatud, see on pigem meeldivalt tagasihoidlik. Jälle miski, mis tuleb Itaaliast tuttav ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles